sunnuntai 6. elokuuta 2017

Tuhkavuorten agilitypäivä

Tänään vietettiin jo kolmansia Tuhkavuorten agilitypäiviä ikinä, ja ainakin Huldan kanssa saatiin taas uusia treeni-ideoita ja paljon hyviä vinkkejä. Kiitos vaan Tuhkavuorten porukasta löytyvälle taitavalle kouluttajalle. :) Saatiin ohjeita palkasta poispäin työskentelyyn, joskin tänään Hulda toimi asian kanssa varmasti paremmin kuin koskaan aiemmin. Lisäksi mulla vahvistui vain se ajatus, miten Hulda tarvitsee noihin tiukkojen mutkien ohjauskäppyröihin paljon sellaista parin esteen treeniä ja siitä tehtävästä heti palkkaa. Vinkkejä tuli myös ohjausharjoituksiin ja koiran itseluottamuksen vahvistamiseen niissä ilman esteitä. Näitä kaikkia tullaan nyt jatkossa enemmän treenaamaan.

Ensimmäinen harjoitus näytti tällaiselta:


Neloselle sylkkäri, vitoselle lähetys ja 6-7 väliin valssi. Tämä sujui Huldalta muuten oikein mallikkaasti, mutta putken jälkeen (molempiin suntiin) se jäi vähän kyselemään, että minne mennään. Sitä sitten vahvistettiin etupalkalla kolmosesteen taakse, ja samaten sitten etupalkka maaliin. Siitä huolimatta Hulda malttoi tehdä hommat 7-esteellä, ja tuli vielä hienosti putkeenkin, vaikka palkka odotti maalissa. Putkien jälkeiseen elämään siis pitää jatkossa kiinnittää huomiota.


Seuraava harjoitus oli putken jälkeen 2-esteelle irtoaminen ja sen jälkeen taas hallintaan tulo (ettei esim. hyppää tuota putkea lähinnä olevaa estettä) ja siitä uudelleen putkeen. Sama homma molempiin suuntiin. Hulda irtosi ihan kivasti, kunhan vain maltoin antaa sen tehdä hommia, enkä "taluta" sitä esteelle asti, jos kerran ei ole tarvis. Tämän tapaista on hyvä tehdä jatkossakin ja etsiä niitä rajoja mistä asti koira varmasti vielä menee ja hyppää esteen.



Harjoiteltiin myös saksalaista käännöstä. Hulda lähti hyvin kakkoselle takaakiertoon ja saatiin hyvin onnistuneita käännöksiä. Tehtiin kuvan mukaisesti kahdella tavalla molempiin suuntiin. Niin, että koira hyppää kolmosesteen, ja niin että kurvataankin kakkosen jäljeen tuonne neliön keskelle, eikä hypätä kolmosta. Nämä sujui Huldalta hyvin niin kauan kunnes se vähän jo väsähti, eikä sitä sitten haluttu enempää väsyttää ja lopetettiin homma onnistuneeseen takaakiertoon. Tätä kun harjoitellaan vielä lisää, niin on taas uusia työkaluja suoriutua agilityradoista!

Aikomus on järjestää jossain kohti taas uudestaan Tuhkislaisille tämän kaltainen päivä. Omasta puolesta oli ainakin tosi kivaa, ja mukava siinä samalla jutella ja treffata niin koiria kuin niiden omistajiakin.

Veiti, Mälä
Late, Hulda
Lahja

Ei kommentteja: