perjantai 31. heinäkuuta 2015

Pitkät piuhat

Sitähän tässä on ihmetelty, että mistä Elmolle tuli ne kaksi antibioottikuurin vaatinutta nielutulehdusta. Mahasta/närästyksestä lähtöisin olevaksi ne todettiin sen perusteella, että tulehdus oli todella syvällä. Aiemmin Elmo söi ongelmitta nivelvaivoihinsa Arthroflexiä ja Nutrolin senioria. Sitten tuossa nelisen (?) kuukautta sitten siirsin sen Nutrolin nivel moniteholle. Ensimmäisen nielutulehduksen jälkeen onnistuin oivaltamaan, että sitä aivan selvästi närästää kala (niinku lohena ruokakupissa) ja se jätettiin pois ruokavaliosta.

Ja vieläkään ei sytyttänyt. Ennenkuin tänään mulle sitten valkeni: Nutrolin nivelen öljy on kalaöljyä! DAA, tottakai se on! En kai osannut ajatella asiaa kun Nutrolin seniori oli sopinut aiemmin hyvin. Nyt tarkemmin tutkailin asiaa, ja seniorissa on kalaöljyn lisäksi kasviöljyjä, kun nivel moniteho on ehtaa kalaöljyä. Seniori on siis kalan osalta "laimeampaa".

Ei muuta voi sanoa, kun voi koira parkaa! Omistajan pitkistä piuhoista kärsii koko koira.

Nyt pitää siirtyä takaisin Arthroflexiin tai vastaavaan, ja etsiä omega kolmoset muualta. Äkkivilkaisulla taitaa kalaöljy olla ainoa (ainakin helppo) vaihtoehto mistä saa EPA ja DHA rasvahappoja, mutta muuten kolmosia voi ottaa vaikka pellavaöljystä. En taida ainakaan heti uskaltaa kokeilla sitä aiemmin sopinutta Nutrolin senioriakaan, että saataisi nyt oikeasti toi kala pois ruokavaliosta ja tilanne rauhoittumaan, jotta nähdään onko se ollut ongelmien aiheuttaja.

p.s. Artsi toipuu hienosti!


Käytiin yhtenä päivällä Myötätuulessa kahvillakin!
Kyllä siinä muutama aivosolu nyrjähti katsellessa
toripäivän ruuhkaa... :D

Ei kommentteja: