sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Epikset jaot

Miten. Voi. Olla. Mahdollista.
Miten?

Elmohan vetristyi ihan hyvin sairaslomansa jälkeen, kun päästiin pikkuhiljaa lenkkeilyn makuun. Kunnes se sitten alkoi taas lepäillä ja nukkua enemmän. Perjantaina se alkoi hinkata kuonoaan. Ja raapia. Sillain ihan kunnolla, että sen huomasi, eikä se todellakaan ollut normaalia. Lisäksi se alkoi kirputtaa kyynärniveliään ja etujalkojaan. Tai oikeammin oikein rouskuttaa. Tänään tuntui jo että se rouskuttaa myös takajalkojaan, mutta muualta kropasta se ei itseään raapinut.

Ensin ajattelin kuonossa olleen ötökänpureman, mutta ei sekään oikein sovi kuvioon, kun raapii ja hinkkaa kuonoa ihan kauttaaltaan. Välillä iho on punoittanut, mutta erityisemmin rikki se ei sitä onneksi ole raapinut. Hotspotin varalta olen koko naamaa ja päätä käynyt monta kertaa läpi, mutta eipä ole mitään löytynyt.

Kuonon hinkkaaminen on jo laantumaan päin, mutta eniten nyt pelottaa tuo kyynärien tilanne. Nehän on puolisen vuotta takaperin kuvattu, ja kennelliitosta 1/1 takaisin tulleet. En edes itseasiassa tiedä mikä niistä ykköset tekee, eikä tiennyt kuvannut eläinlääkärikään, mutta ennen tätä ne eivät ikinä ole oireilleet. Eikä se nytkään onnu tai mitään, mutta se saattaa olla mahdoton huomatakin jos kumpikin kyynärä ahdistaa tasaisesti yhtä paljon. Jos ne nyt edes on kyynärät mitkä ahdistaa. Saattaahan se olla vain etujalat sopivasti rouskutettavana kun jonnekin sattuu.

Ja jonnekin aivan varmasti sattuu. Nämä oireet on nähty ennenkin tuon takapään kipuilun kohdalla. Elmo nukkuu paljon ja vähän itselleen epätavallisissa paikoissa. Ja sitten se viimeinen oire, jonka pitää viimeistään herättää toimimaan. Elmo on kärttyinen Armakselle (varsinkin kun kuvioissa on puruluita). Vaikka toinen reppana on teljettynä aidan taakse. Ja vaikka ei todellakaan ole ollut mitään "tilanetta" päällä. Kuulostaa ehkä oudolta, mutta täysin kummallista käytöstä aina leppoisalle Elmolle. Ja valitettavasti ei ole ensimmäinen kerta. Joka kerta nämä oireet on olleet yhdistettävissä kipuun.

Niinpä varasin ajan huomiselle eläinlääkäriin. Menee samalla reissulla kun Armaksella on hakasten poisto.

Että semmosta.

Ei kommentteja: