keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Oivan pentuagi osa 2

Tänään oli toinen kerta Oivan pentuagilitykurssia. Ensin mietittiin miten kukahin on ajatellut opettaa kontakteja ja miten niitä sitten lähdettäisi opettamaan. Oivalle ajattelin 2o2o tyyliä ja sitä lähdettiin harjoittelemaan. SportDogParkissa oli tehtynä erillinen kontaktienharjoittelueste, jossa toinen pää oli puomin levyinen ja toinen siitä vähän leveämpi. Toiselle puolelle laitettiin esteen siiveke estämään valuminen pois alastulolta sivusuunnassa. Sitten vain koira "kesken esteen" siihen alastulolle ja kun tassut on oikeissa paikoissa niin namia maahan ja käskysanaa.

Hyvin Oiva siinä pysyi kyllä, kun ollaan pihalla sopivilla tasoilla/rappusilla harjoiteltu sitä että takajalat jää ylemmäs ja etujalat on maassa. Päätin nyt lähteä yrittämään kontaktiesteiden opetusta niin, että lopulta koira osaa yhdellä käskyllä suorittaa koko esteen. Eli kun sanotaan "Kiipee!" niin se osaa hakeutua sinne alastulolle oikeaan paikkaan. Olin ensin ajatellu kiipeämiskäskyä erikseen ja kontaktikäskyä erikseen, mutta kun meidän koutsi näytti omalla koirallaan mallia, oli hänellä vain yksi käsky. Jos sillä voi kisata MM tasolla, niin se varmaan riittää meillekkin. :P

Putkea harjoiteltiin tänään itsenäisesti viemällä targetti nameineen toiseen päähän, ja sitten päästettiin koira toisesta päästä putkeen. Alkuun Oiva tuli pari kertaa ulos siitäpäästä mistä menikin, mutta pian se hoksasi jutun juonen, ja sitten sitä ei olis pitäny pois putkista enää millään. :D Lopulta ei tarvittu edes namialustaa vaan Oiva oikein hakutui putkeen (myös loivalla mutkalla olevaan) ja sen sai toisesta päästä palkattua pallolla.

Opastettuna ja avustettuna harjoiteltiin tänään eteenmenoa kolmen "esteen" suoralla. Eteenmenoa ei oltu kotona harjoiteltu niin paljoa kuin kiertämistä ja ekalla kerralla Oiva vähän ihmetteli että mitähäh? Mutta kun se kerran löysi tiensä targetille, niin oli aivan yhdentekevää milläpuolella minä hilluin, kun se ihan tohkeissaan pinkaisi matkaan! :) Tätä pitää harjoitella kotona lisää.

Kiertämistä harjoiteltiin pallopalkalla siivekkeiden välistä omaan tahtiin. Vähän vielä joutuu liiaksi itse ohjaamaan esteen päältä, mutta hyvin se silti kurvailee ja kun vauhtiin pääsee niin vähän alkaa jo hakeutumaan siivekkeen takaa. Lisää vaan reeniä, selkeästi helpoin oli Oivalle mun helpompi puoli, eli itselle myös treeniä siihen että molemmilla käsillä voi ohjata yhtä sujuvasti. Liian helposti tulee tehtyä sitä itselle helpointa suuntaa enemmän. Mutta viikkohan tätä on vasta (tai siis muutama kerta) reenattu, että hyvä siitä vielä tulee kun annetaan asialle treenin lisäksi myös aikaa. :)

Reenien loputtua jäin tietty taas pihalla tuttujen kanssa suustani kiinni, ja Oivalla oli vielä painit 6kk ikäisen borderterrierin kanssa. Kyllä nyt uni maistuu!

~~~~ ~~~ ~~~ ~~~

...Ja muita päivän aiheita:

Taas töiden jälkeen nakkasin koirat autoon ja ajelin hakapirtinmettään. Kyllä koiraharrastus on mukavaa!
1. Ulkona on mukavaa, ja hyvällä kelillä sitä tulee käveltyä kuin huomaamattaan vielä seuraavankin mutkan taakse.
2. Pentukoira kierii paskassa
3. Huljutellaan pentukoiraa lähimmässä järvessä
4. Pentukoira ravistelee kaikki paskavedet naamalle. Mun naamalle...
5. Lähenpi tarkastelu (ja haju) osoittaa...että isonkoiran päälaellakin on paskaa
6. Tullaan kotiin ja pestään koirat
7. Käydään itse suihkussa
8. Juuri kun tulet suihkusta, pentukoira iloisesti lorottaa kusilammikon olkkariin (vaikka ulkona oltiin 30 min sitten ja se kyllä pissasi sinne)
9. Luututaan
10. Pestään koneellinen koiranpyyhkeitä ja toinen koneellinen paskavedellä roiskittuja ulkovaatteita

Noh, kerrankos sitä. Ruulle annoin eilen illalla ja tänään aamulla puolikkaan annoksen kipulääkettä. Ruu olikin paljon pirteämpi ja hyväntuulisempi. Voihan se olla että sille kuitenkin on tullut vaan joku lihasjumi/venähdys/revähdys, kun vielä alkukesästä se oli ihan vailla lihaksia tai minkäännäköistä kuntoa, eikä ne lihakset nyt hetkessä palaudu ennalleenkaan. Ihmekkös sekään olisi jos tuolla metsäpouilla liukkaissa puunlehdissä noilla vauhdeilla mitä viimeaikoina on nähty vähän itteään jumiinkin saisi. Voihan se toki olla uusivaa punkkitautiakin, siihenkin kun kuuluu lihas- ja nivelkivut ja tokihan niihinkin jos lieviä ovat kipulääke auttaa. Aika näyttää kuinka käy. Toivotaan nyt kuitenkin että oli vaan joku venähdys.

Ei se (onneksi) tänäänkään hulluna revitellyt, mutta oli hyväntuulinen eikä kärttyisenä rutissut Oivalle ja Oivan sinkoiluille.

Ei kommentteja: