sunnuntai 3. helmikuuta 2008

Otto tokokoira

Otto pääsi tokoilemaan tänään. Aluksi Ottoa kiinnosti kovasti lumikasat ja myyräjahti, mutta pian hoksottimet syttyivät tokoilulle. Alkuun paikallamakuuta. Ottoa muka palelsi toppamanttelista huolimatta. Nousi välillä seisomaan mutta ei liikkunut paikaltaan. Palautin sen maahan ja lopetin onnistuneeseen pätkään.

Seuraavaksi seuraamista hangessa, parkkipaikkaa kun ei oltu aurattu. Hangessa taiteillessa kaikki sujui kutakuinkin hyvin, mutta kun koitin itse päästä helpommalla kulkemalla auton renkaan jäljessä, otti Otto mallia. Seuraamisen väljyys oli se, miten kaukana viereinen autonrenkaanjälki kulki. Fiksu koira. Saatiin kuitenkin ihan iloista ja onnistunutta seuraamista aikaiseksi.

Luoksetulo oli hupia. Niin hupia että Otto veteli hepuleita pitkin hankea. Päätettiin sitten kunnolla hullutella hetki ennen ruotuun palaamista. Jos Otto saa hepuleita, sillä on hitsin hauskaa ja se innostuu mistä tahansa. Tämä hepulivälikohtaus oli siis positiivinen asia. Luoksetuloja jatkettiin vähän hengästyneenä, mutta tyytyväisenä. Normiluoksetulot sujuivat vauhdilla ja hyvin. Kokeilin luoksetuloa myös pysäytyksellä. Annoin pysäytyskäskyn ja viskaisin namin kohti Ottoa. Otto pysähtyi kun sai kopin namista, jolloin toistin seis-käskyn ja Otto jäi seisomaan. Loppuun pari normaalia läpijuoksua.


Kaukokäskyjen istu-maahan-istu toimii noin 3 metrin matkalta ok. Puoltakin metriä pidempi matka saa koiran epävarmaksi ja se saattaa istu-käskyllä nousta seisomaan, tai maahan-käskyllä hiippailla eteenpäin. Pikkuhiljaa hivuttauduin sen puoli metriä taaemmas ja palkkasin jokaisesta asennon vaihdosta. Loppuun lyhyt sarja lyhyemmältä matkalta ja paljon palkkaa.

Noudossa tehtiin kaikki hienosti, lukuunottamatta kapulan mupeltamista. Kapulaa pidettiin suussa samalla kun silittelin Ottoa kaulasta. Kapula luovutettiin hienosti, kapula haettiin pienen matkan päästä ja lopuksi tultiin sivullekin kapula suussa. Pari kokonaista nouto liikettä, ja loppuun hauskaa heilumista kapula suussa ja pari helppoa pito-luovutusta.

Lopuksi vielä lyhyt hetki piilopaikallamakuuta lyhyellä matkalla ja lyhyellä ajalla. Toimi mainiosti. Hieno Otto!

Ei kommentteja: