perjantai 5. tammikuuta 2018

Treenipäivä hallilla

Treenailin tänään koirien kanssa hallilla (tai siis eilen, kun taas tätä kirjoittaessa ollaan jo perjantain puolella). Regina aloitti putkella ja siivekkeen kiertämisellä. Uusi lampaankarvasaalislelu oli eniten siisti just niin kauan, kunnes Regina sai ensimmäisen nakinpalan. Jatkettiin siis pääosin nakeilla, mutta myöhemmin treenissä se intoutui palkkautumaan vinkulelulla ja erikseen vielä leikkimään saalislelullakin.

Toisella vuorolla yritin tehdä vähän sivulletuloja ja seuraamista, mutta kesken seuraamistreenin Reggie muisti putken olemassaolon ja pinkoi sinne. Tehtiin vielä kuitenkin pari sivulletuloa, joista ei tänään oikein tullut mitään, ja palattiin sitten agilitytemppujen pariin. Kun Regina hoksasi, että nameja saa kulkemalla kahden peräkkäisen esteen yli, niin se jopa vähän liikuttavan tosissaan ja keskittyneenä suoritti tehtävää. Ja olisi ollut pariinkin otteeseen lähdössä siitä muitta mutkitta muutaman metrin päässä olevalle putkelle. Pätevää, mutta ei sun sintti rakas tartte niin paljoa vielä kerralla tehdä.


Kuvittelin kuvaavani takaakiertoa molempiin suuntiin, mutta koska Regina uteliaana oli kiinnostunut myös mun puhelimesta, niin se ehti mun huomaamatta tökätä sitä niin, että videolle ei tallentunut kuin toinen suunta. Ja sekin sillan nippa nappa, mutta kyllä siitä nyt vähän suunnilleen jotain näkee.



Hulda aloitti oman työrupeamansa piiiitkän tauon jälkeen keinulla. Se oli taas aluksi vähän jännä, mutta matalimmassa mahdollisessa säädössä siitä kuitenkin selvittiin. En viitsinyt sitä sitten sen enempää vaikeuttaa, kun kertaalleen jo olen hosumalla saanut aikaan... en yhtään mitään. Paluun tähän alkuun. Hulda sai alkuvuodeksi paikan agilitykurssille, niin voin siellä sitten tätä keinuasiaakin vähän kysellä.

Toisella kierroksella aloitettiin muutamalla seuraamispätkällä, ja Hulda oli tänään tosi hyvä! Jotenkin en raaskinnut tehdä kovin pitkää tai vaikeaa pätkää, kun tässäkin on taukoa ollut huimasti sairasloman takia, ja se sujui tänään jotenkin niin hyvin, että halusin vain nauttia siitä onnistumisen tunteesta. Ihan hyvä seuraamistreeni siis, ehkä ensi kerralla vähän enemmän sitten. 



Lopuksi Hulda teki vielä A:ta. Siitäkin on ihan ikuisuus kun sitä on tehty. Siis varmaan useampi kuukausi, ja ai kamala miten kaoottinen se sitten oli. Enemmän vauhtia kuin järkeä. Just ja just kun osuu ylösmenokontaktille ja hyppää siitä jo suoraan A:n harjan yli, ja sitten vielä yrittää pysähtyä alasmenolle, niin on siinä koiralla kroppa kovilla... Onneksi muutamalla toistolla Hulda alkoi vähän edes ajatella mitä on tekemässä, ja osui videollekin sitten viimeiseltä toistolta suoritus joka on sentään jo jotenkin järjellinen. Kyllä juoksarien opettaminen alkoi tänään houkuttaa...


Kaikkinensa jäi kuitenkin treeneistä ihan tosi hyvä fiilis molempien koirien osalta, ja sehän se on tärkeintä. Nyt vaan Huldan agilitykurssia innolla odottamaan, kuin myös huhtikuun Tuhkavuorten agilitypäivää. Nyt tammikuussa alkavalle kurssille tosin Reggie pääsee tuuraamaan Huldaa juoksujen ajaksi - kun siis Huldan juoksu alkanee tässä ihan pian - ja hallin säännöt muuttuivat vuodenvaihteesta alkaen niin, ettei enää edes juoksuhousut jalassa saa juoksuista tuoda halliin. Kouluttaja sitten lupasi Reginalle pupsi-aksaa tuurauskerroiksi.

Ei kommentteja: