tiistai 23. tammikuuta 2018

Agikurssin kotitehtäviä

Eilen käytiin hallilla treenaamassa Huldan kanssa agikurssin kotitehtäviä, ja Reginan kanssa sitten työn alla olleita juttuja kuten putken tarjoamista ja siivekkeen kiertoa. Huldan ensimmäinen harjoitus oli kuvan mukainen:


Tarkoitus oli tehdä neljä toistoa jokaista toistoa vaikeuttaen (paitsi tietenkin jos ei suju, niin sitten helpotetaan). Ensimmäisellä toistolla jätin Huldan istumaan esteen nro 2 taakse, jotta sain itse etumatkaa. Sen jälkeen otettiin ensimmäinen putkikin mukaan harjoitukseen ja neljällä toistolla päästiin aika hyvin tuohon kolmoskuvan tilanteeseen esteiden vinoudessa. Tätä harjoitusta on tarkoitus jatkaa myöhemmin tällä viikolla suunnilleen siitä vinouskulmasta, johon ensimmäisellä harjoittelukerralla jäi. Videolle tallentui Huldan viimeinen toisto tästä harjoituksesta.



Regina harjoitteli omalla vuorollaan ensin yhden siivekkeen kiertoa pienen matkan päästä, ja ensimmäistä kertaa myös kahden siivekkeen kiertoa. Jonkinlainen valssin esiaste tästä saatiin aikaan. Heti kun Regina huomaa, että harjoitus loppuu ja joutuu kentältä pois, se alkaa pinkoa mua karkuun... Ihan positiivinen ongelma, että pentu tykkää treenaamisesta niin kovasti!


Toisella vuorolla Hulda jatkoi kotitehtävien parissa putken pimeän kulman kanssa. Koira siis lähetetään kaarella olevaan putkeen sen takaa, ja koiran pitäisi myös kääntyä putkesta tultuaan takaisin ohjaajaan päin. Kokeilin tehdä tätä ilman hyppyä, ja hypyn kautta vauhdin saamiseksi. Hulda kyllä menee tunnollisesti putkeen, mutta menee sinne tosi hitaasti. En tiedä onko se vain jotakin epävarmuutta vai järkevää varomista, mutta pitää helpottaa tehtävää seuraavalle kerralle. Vaikka nytkin helpotin tehtävää, olisi pitänyt helpottaa enemmän ja katsoa auttaako. Hyvin se kääntyy putkesta oikeaan suuntaan.

Toisella kierroksella Regina teki suoran putken tarjoamista, ja tällä kerralla sintti myös löysi heitetyt nakinpalat lattialta. Kai se kasvaa ja alkaa hahmottamaan asioita paremmin. Pystyin siis seisomaan helposti putken sivulla parin metrin etäisyydellä, ja Regina sinkoili innokkaasti putken läpi eestaas ja minä heittelin sille nakinpaloja kun se tuli ulos putkesta.

Huldan ja Reginan kolmannet kierrokset sisälsivät paikallaolotreeniä korkeassa vireessä aiemmassa postauksessa kuvatulla tavalla. Tällä kerralla otin Huldalle pallon ja heitin sitä itse. Reginalle kaveri oli namikupin kanssa apuna. Huldan kolmas kierros sisälsi myös pari toistoa seuraamista, jotka menivät todella hyvin. Kerran tuli ennakointia palkalle, mutta ei kertaakaan ennakointia maahanmenoon! Tein pari lyhyempää ja yhden pidemmän pätkän palkaten pallolla. Pitää tätäkin saada joku kerta taas videolle. :)

Ei kommentteja: