maanantai 3. heinäkuuta 2017

Train, don't complain

Niinhän se menee, että juuri kun kuvittelee palasten loksahdelleen paikoilleen niin koko homma leviää taas käsiin. Käytiin sunnuntaina kentällä, jolla Hulda on kyllä ennenkin käynyt, mutta siitä on aikaa. Huldalla ei kuitenkaan yleensä edes vieraat paikat ole olleet ongelma, niitä on kuitenkin jonkun verran tehty ja nähty. Kentän laidalla oli koira paikkamakuussa, ja senkin koiran Hulda on aiemmin nähnyt, joskin siitäkin on aikaa. Ja on se kyennyt treenaamaan ihan vieraidenkin koirien läsnäollessa.

Joko nämä, tai ihan joku muu asia oli Huldan keskittymiselle liikaa, koska se ei keskittynyt alussa oikein yhtään. Ei ollut edes kyse siitä miten se osaa, tai ei osaa seurata, vaan sen tekeminen herpaantui kokoajan johonkin ympäristön kuikuiluun. En osannut asiaa sitten oikein mitenkään ratkaista, joten laitoin Huldan autoon. Jos ei kiinnosta keskittyä, niin sitten poistuu mahdollisuus tienata palkkaa. Vaikka toisaalta Hulda ei ole yhtään sen tapainen, ettei sitä nyt muuten vaan huvittaisi. Joku syy siihen varmasti oli, joka ei ihan auennut mulle.

Tällainen pieni pätkä saatiin tuosta alun häröilytekemisestä videota, jossa se kuitenkin sitten oli sen kierroksen parhaimmistoa, ja keskittyminen jotenkuten pysyi edes koko tuon pätkän.Pari koiraa treenasi välissä ja otin Huldan uudellen kentälle. Kävin vielä kerran kävelemässä kentän ympäri, jotta Hulda sai tarkistaa paikat. Sen jälkeen aloitettiin seuraamiset helpottamalla tehtävää reilusti ja otettiin namikäsi avuksi koko seuraamispätkän ajaksi. Parin toiston jälkeen saatiin ihan kelvollisia seuruita ja päästiin tekemään toistoja ilman apuja. Pidin pätkät melko lyhyinä, jotta saatiin varmemmin onnistumisia. Tein sitten vielä joitakin maahanmenoja, kun niitä Hulda oli mulle aiemmin kovasti tarjonnut. Leikittiin hetki pallolla ja sen jälkeen Hulda pääsi autoon lepäämään. Tämä kierros oli onnistunut.

Lepotauon jälkeen otettiin vielä paikkamakuuta, kun saatiin toinen koira kaveriksi riviin makaamaan. Väli oli vähän pidempi kuin kokeessa olisi. Kentällä oli ihmettelemässä myös edellisen postauksen Riesa-pentu. Nyt Hulda ei ottanut häiriötä muista koirista tai ympäristöstä. Mietin sitten olisiko kentän viereisessä metsässä voinut olla joku kettu tms. minkä haju herpaannutti Huldaa alussa. Nyt Hulda teki hyvin ja oli tarkkaavainen koko ajan. Kävin välillä palkkaamassa. Kerran se lähti mun perään kun kävin palkkaamassa, mutta muuten pysyi todella hyvin. Välimatka oli noin 10 askelta. Vapautin kerran ja laitoin melko pian uudelleen makaamaan. Loppuun leikittiin vielä pallolla.

Hyvät treenit sitten kuitenkin lopulta, vaikka alussa olikin sellainen olo, että nyt mättää kaikki ja pahasti. Mutta sellaista se on, kun uutta opetellaan. Train, don't complain!Ei kommentteja: