maanantai 2. tammikuuta 2017

Huldan agitreenit: Ohjauskäppyröitä

Tänään oltiin taas hallilla treenaamassa. Armas oli myös mukana saadakseen jotakin aktivointia, ja osallistui verryttely- sekä jäähdyttelykävelyille, ja puuhasi pienen hetken 15cm agilityesteillä ja putkissa.

Rata oli tänään mun itse suunnittelema ja se näyttää tältä:


Aloitin Huldan kanssa tekemällä radan hankalimmat kohdat lyhkäisinä pätkinä. Aloitettiin ihan alusta hyppy - A - putki. Tämä oli ensimmäinen kerta kun A on mukana radalla, ennen on tehty vain yksittäisenä. Se sujui ihan kivasti.


Seuraavaksi tein esteet 5-8 ohjaten hypyille takaaleikkaukset. Olisihan siihen vaihtoehtoina mm. valssia ja persjättöä, mutta haluan tarkoituksella harjoitella näitä takaaohjattavia kuvioita, kun ei edelleenkään tuo juokseminen suju kovin lujaa itseltä.

Seuraava oli lyhyt pätkä 8-9, ja hypylle poispäinkäännös (jep, olen yrittänyt opetella viime päivinä ohjauskäppyröille niiden oikeita nimiä, en silti vanno että joka kerta menee oikein...). Olin ihan yllättynyt miten hyvin se sujui. Nämä on kuitenkin Huldalle ihan uusia asioita, ja muutenkin pois mun mukavuusalueelta (kuten kaikki muutkin ohjauskuviot jotka koen yhtään haastaviksi. :D ).


Sitten tehtiin vielä lopusta 12-15, ja esteelle 14 jonkinlainen niisto-pyörähdys. Aika paljon tuli kohtia kerralla, mutta ne sujuivat sen verran hyvin, ettei tarvinnut kauaa hinkata yhtä kohtaa. Näiden jälkeen Hulda pääsi lepäämään.


Seuraavalla kierroksella sitten kirmattiin koko rata. Alku lähti hyvin liikkeelle, mutta tullessaan ulos ensimmäisestä mutkaputkesta Hulda jostain syystä kompastui naamalleen. Siitä pituus meni vielä ok, mutta seuraava este, joka taas olisi ollut heti käännöksen jälkeen ei enää onnistunut. Huldalta ilmeisesti loppui itseluottamus ja se meni esteestä ohi. Ei sillä, saattaisi itsekin tarvita hetken itsensä keräilyyn, jos olisi juuri kaatunut naamalleen. Rauhoitin tilanteen, kannustin vähän koiraa, ja lähdettiin uudelleen putkelta liikkeelle (seuraava video alkaa tästä kohdasta).

Muuten radalla sujui kaikki kokolailla suunnitelmien mukaan, mutta poispäinkäännös levisi kuin jokisen eväät (ei ollut lelu kääntävässä kädessä). Se tehtiin sitten vielä pari kertaa radan jälkeen onnistuneesti, ensin lelulla, ja sitten ilman lelua.

Tällä kerralla jäi treeneistä tosi hyvä fiilis, ja viimekerrasta poiketen en tympäännyttänyt koiraani liiallisilla toistoilla. :)


Ei kommentteja: