sunnuntai 22. tammikuuta 2017

A:n Koirakylpylä & H:n Agility

Armas pääsi lauantaina koirakylpylään. Teki vallan hyvää saada Armakselle muuta ajateltavaa, sillä se on erittäin kohka-vouhotin Huldan juoksujen takia, jotka siinä pe-la olivat vielä kaiken lisäksi herkullisimmillaan. Vouhottaa se edelleen, mutta Huldalta alkaa tulla tyrkyttämisen sijaan jo ajoittain murinaa.

Armas ui kuin viimeistä päivää ja otti kaiken ilon irti siitä, että kukaan ei himmaile tai hillitse, vaan saa polskia ihan just niin täysiä kuin huvittaa. Ja Armasta huvitti! Onneksi olin ottanut sille flexin, sillä ei mulla meinannut olla mitään saumaa pysyä sen vauhdissa altaan reunalla kävellen. Pieni videonpätkäkin saatiin, mutta se on jo ihan viimeisiä uintipätkiä, joissa vauhti jo hiipunut kokolailla normaalille tasolle.Huldalla sen sijaan alkoi tänään agilitykurssi. Tai tarkemmin harrastavien kausiryhmä, mutta kurssi on lyhyempi kirjoittaa. Ryhmässä siis on tarkoitus lähinnä pitää hauskaa koirien kanssa (tosin niinhän kaikessa agilityssä pitäisi olla!), eikä sääntökirjoja suotta kaivella tai hypitä mitään korkeushyppyä. Tänään mentiin koko sakki 25 cm esteillä. Itse saa toki vaikuttaa hyppykorkeuksiin, jos niin tahtoo. Tai päättää haluaako ottaa jotakin estettä vai kirmata iloisesti ohi. Ohjeistusta toki tarvittaessa saa, ettei sentään ihan juoksennella kuin päättömät kanat. Tänään hypittiin ihan mielellään matalia esteitä, sillä Huldalla tosiaan nuo juoksut, niin ajattelin että helpot treenit olis sille(kin) paikallaan.

Meidän ohjaajan mielestä Hulda oli nopea, mutta normimeininkiin verrattuna se oli kyllä aika sunnuntaikävelyllä. Kyllä se ihan jopa keskittyi hommiin, mutta kyllä se ilman juoksutouhuja on aika paljon lujempaa pinkonut.


Rata oli aika lyhyt, sillä ekalla kerralla meni aikaa myös rokotusten tarkasteluun, kahvin juomiseen ja yleiseen tutustumiseen. Rataa tehtiin kolmessa pätkässä. Ensimmäisellä vuorolla 1-7, toisella 5-11 ja viimeisellä vuorolla sitten koko rata yhtä soittoa. Kotona ollaan harjoiteltu hieman irtoamista, ja Huldan oli vaikea ymmärtää, ettei esteeltä 6 jatkettukaan tyrkyllä olevalle hypylle, vaan piti kääntyä siitä välistä pois ja mennä putkeen. Muuten radassa ei oikeastaan mitään ihmeellistä tai Huldalle hankalaa ollut.

Ei kommentteja: