keskiviikko 18. tammikuuta 2017

RC Hypoallergenic

Kyllä nyt taas vastustaa. Armas ei ehtinyt kuin viikon olla ilman Tylosiinia, niin johan oireet taas jo palasivat. Ei ehkä kuulosta kovin rajulta, kun oireena on lähinnä piereskely, tosi pahan hajuinen tuotos, jossa monesti limaa päällä (ei siis edes ripaskaa, vähän löysää korkeintaan), ja "peräpääsäikkymistä". Eli jos sohvalla osut vahingossa Armaksen häntään - tai edes häntäkarvoihin - eikä Armas näe mikä se oli, niin se sinkoaa ylös niiltä sijoiltaan. Edellispäivänä se nukkui sohvalla, ja ilman että kukaan edes koski siihen, se yhtäkkiä ponkaisi sivusuunnassa niin kovin, että oli hilkulla tippua sohvalta. Koska anaalirauhasista ei löydy selitystä, niin tulkitsen nuo sätkyt suolistokivuiksi. Sätkyjä seuraa aina hyvin säikähtäneen ja hämmentyneen näköinen ilme.

Tylosiinihan on näihin tosi hyvin auttanut. Sillä loppuu ihan kaikki piereskeleminen, sätkyily ja limakakat. Eli jotain häikkää siellä suolistossa on. Ensimmäinen Tylosiinikuuri saatiin syyskuussa 2016. Silloin Armas söi Brit Care nappulaa, ja Tylosiinin oheen aloitettiin RC Sensitivity Control nappula. Kun tilanne rauhoittui, siirsin Armaksen (ja siis myös Huldan) nykyiselle 1/3 nappulaa + 2/3 raakaa -ruokavaliolle. Sillähän meni pari kuukautta ihan kivasti ja ilman oireita, kunnes ne taas joulukuussa alkoivat.

Ruokavaliota ei siinä kohtaa muutettu, mutta saatiin kahden viikon Tylosiinikuuri ennen vuodenvaihdetta. Nyt ei sitten tosiaan mennyt kuin viikko kuurin loppumisesta, niin oireet palasivat. Neuvoteltiin taas kerran eläinlääkärin kanssa, että mitä olis järkevää tehdä. Suolistotulehduksia on siis saatu aikaan sekä tavis nappularuokinnalla, kuin myös pääosin raakaa syömällä. Välttämättä Armaksen vaivalla ei ole yhtään mitään tekemistä ruokavalion kanssa, mutta päätettiin aloittaa RC Hypoallergenic nappula. Mitään allergiaepäilyä ei ole, mutta tuo ruoka on hydrolysoitujen proteiinien kanssa niin helposti sulavaa sapuskaa kuin ruoka ylipäätään voi olla, joten se on omiaan tukemaan suolistoa tämän tyyppisissä vaivoissa. (Ja tämähän oli pelastava sapuska Oivan IBD:n kanssa, joten hyviä kokemuksia tästä nappulasta on!).Ruokavalio on nyt ensisijainen hoito, mutta jos tämä ei parissa viikossa helpota tilannetta, niin kokeillaan sitten vielä Tylosiinia. Sen jälkeen sitten toivotaan, että kun Tylosiini on niin tehokas apu ja poistaa kaikki oireet, että Hypoallergenic sitten olisi riittävä pitämään oireet poissa.

Kotihoitoahan näihin vaivoihin olen yrittänyt aina ennen Tylosiinia lähinnä Biopakin ja Inupekt Forten voimin. Ne saattavat pahimpaan oireiluun auttaa jonkin verran, mutta lopulta vaiva vain pitkittyy, eikä sitä missään vaiheessa omin keinoin ole saanut kokonaan pois kuitenkaan.

Eilen haettiin säkki Hypoallergenicia tohtorilta, joten pitäkäähän peukkuja, että tämä toimisi hyvin ja olisi riittävä apu Armakselle!
Ei kommentteja: