maanantai 28. syyskuuta 2015

Armaksen aikaistettu kontrolli

No en sitten ehtinyt eilen juuri muuta kuin tuon postauksen kirjoittaa, niin Armas alkoi oksentaa. Ensin pari harmittoman oloista puklua, sitten koko napero oli itse surkeuden ilmentymä ja lopuksi lensi vielä kunnon yrjöt ja Armas oli koko päivän ihan vaisu. Eniten huolestutti Armaksen nuutunut olemus, mutta yötä kohden se siitä sitten kuitenkin hieman piristyi ja ruokakin pysyi sisällä.

Päätin soittaa eläinlääkäriin ja aikaistaa kontrollin huomiselle. Kuka sitä varmaksi tietää johtuuko oksentelu kipulääkkeestä, mutta eipä sitä ainakaan saisi oksentelevalle antaa.

Pienet päivätokkurat
Univetin lattialla
Armaksen kintusta otettiin kontrollikuvat, ja samoilla rauhoituksilla kuvattiin vatsaontelo oksentelun takia. Kynärluu on luutunut viimekertaan nähden, mutta vielä ainakin 4 viikkoa pitää vaan edelleen huilata. Ei siis vieläkään lupaa vesimatolle, saati muuhun liikuntaan. Neljän viikon kuluttua saa mennä vesiterapiaan, jos tilanne on niin hyvä ettei jatkuvaa kipulääkitystä enää tarvita.

Mutta siis hirveä rakohan tuolla luussa on edelleen. Seuraavat kontrollikuvat 8 viikon kuluttua.

Oksentelun oletetaan johtuvan kipulääkityksestä, joten nyt kokeillaan Tramalia pienellä annoksella tarvittaessa. Annos siis kuitenkin vain 25 mg 2-3 kertaa päivässä tarvittaessa, ja ainakaan aiemmin Armas ei ole mennyt mitenkään erityisen sekaisin isommastakaan annoksesta. Jos tuntuu, ettei Tramal jostain syystä ole hyvä, voi tavallista tulehduskipulääkettä kokeilla puolikkaalla annoksella yhdessä (tai siis tietty sopivalla välillä) Pepcidin kanssa.

Ei kommentteja: