tiistai 4. kesäkuuta 2013

Sairastelu jatkuu ja hoitosuunnitelma etenee

Oivan vointi meni taas viimeviikolla huonommaksi. Perjantaina jo soittelin lääkäriin että kauanko sitä uskaltaa kotona seurailla, ja aikaistettiin kontrollia torstailta heti maanantaille. Viikonlopun aikana Oiva oli tosi kipeä, sillä oli kovaa närästystä eikä se jaksanut mitään. Jo perjantaina se taas vinkaisi kesken automatkan ja ulkona katsei vatsaansa. Oiva nieleskeli ja nuoleskeli ja yritti nukkua pää milloin tyynyn tai jopa lelun päällä. Annoin sille ensihätään antepsinia jota löytyi kotoa ja se auttoi vähän pahimpaan närästykseen, joskin silti Oivasta näki että nyt on joku muukin vialla kuin vain närästys.

Maanantaina lääkärissä saatiin sitten uutisia. Eturauhastulehdus on nyt jo palannut ja suolisto ja vatsa ovat edelleen tulehtuneita. Antibiootin loppumisesta ei ole kauaa ja edellisestä Tardak-pistoksestakin vasta pari päivää vajaa 3 viikkoa. Ja Oiva on selkeästi kipeä, ei se aina jaksa edes nousta tervehtimään kun tullaan kotiin.

Eturauhasen hoidossa ei ole enää muita vaihtoehtoja kuin kastraatio, ja siihen on aika varattu ensiviikon torstaille. Oiva eilen rauhoitettiin lääkärissä jotta se saatiin kunnolla tutkittua (mm. röntgen) joten nyt on pidettävä ainakin viikko väliä ennen seuraavaa rauhoitusta. Oivalle annettiin uuisntapiikki Tardakia, mutta lääkärin mukaan se on lähinnä tekohengitystä sitä kastraatiota odotellessa. Antibiootteja ei enää aloitettu, kun niistä ei ole mainittavaa hyötyä ollut ja kastraatio tehdään jo pian.

Mahavaivaan Oivalle aloitettiin nyt Hill's z/d allergiaruoka, sekä kunnon kuurit antepsinia ja nexiumia. Lääkäri sanoi että eturauhasesta ja narttuhaaveista aiheutuva stressi on omiaan vielä pahentamaan suolistovaivoja, joten kastraatio tulee kyllä nyt muutenkin kuin vain eturauhasen takia tarpeeseen. Lisäksi Oivalla on ollut jonkinverran normaalia enemmän itsensä raaputtelua ja kirputtelua. Eikä siitä tassutulehduksestakaan ole pitkä aika, joten allergia on ihan varteenotettava vaihtoehto. Jos mahan oireilu ei nyt allergiaruualla lähde helpottamaan, on edessä mahan tähystys ja koepalojen ottaminen. Se IBD on myös edelleen varteenotettava vaihtoehto mahavaivojen syyksi jos se ei allergiaa ole.

Ei kommentteja: