sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kastraatiota odotellessa...

Oivalla ei oikein kakka kulje. Taitaa eturauhanen olla kipeä. Maha ei ole kovalla, mutta se tuossa pari päivää harrasti aamusta asti kykkimistä tai ahterinsa raahaamista pitkin nurmikkoa ilman tulosta. Lopulta sai sitten illalla tulostettua läjän, joka oli kumminkin aika löysää. Tätä kykkimistä katselin pari päivää, kunnes sain vinkin kokeilla Duphalac-ummetuslääkettä. Soitin lääkäristä varmistuksen että voin sitä Oivalle antaa ja annostusohjeet. 2 ml päivässä kuulosti kovin pineneltä annokselta, mutta kokeillaan.

Oiva on nyt kahtena päivänä saanut tuon 2 milliä, ja tuntuu ettei siitäkään ole sen enempää apua, kun että uloste on vieläkin löysempää. Tai ei se enää kylläkään kyki juurikaan turhanpäiten, mutta ei sitä tavaraa nyt ihan vallanpaljoa tule vieläkään. Taidetaan kokeilla olla ilman ja katsotaan alkaako se kyykkiminen uudestaan. Ruoka kuitenkin maistuu todella hyvin.

Toisaalta tuntui että Oivan maha oli parempi RC Intestinal-ruualla kuin nyt Hill'sin z/d allergiaruualla. Hill'siä tosin mennyt vasta viikko, mutta ei se oikein tunnu siltikään sopivan. Oiva on alkanut tuhnuttelemaan pieruja. Luulisi että vaikka mikään ruoka ei suolistotulehdusta paranna viikossa, niin ei kai sen huonompaankaan suuntaan pitäisi mennä? Vähän oli kuitenkin puhetta siitäkin, että jos Hill's ei sovi, niin sen voi palauttaa ja kokeilla vaihtoa Royal Caninin Anallergeniciin.

Ei kommentteja: