sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Ruokintalöpinää ja muuta ihmettelyä

Ollaan päästy Oiviksen kanssa palailemaan jo melko normaaliin ulkoilurytmiin. Oiva jaksaa hyvin, ja vielä lenkin jälkeenkin hengailee, ihmettelee, katselee ikkunasta tai leikkii. Selvästi alkaa jo olla semmoisia hepulintynkiä tässä sisätiloissa, että tiistaina alkava tokokurssi tulee ihan tarpeeseen. Saa vähän aivonystyrätkin jotakin puuhaa pitkästä aikaa!

Royal Canin Anallergenic ruokaa on mennyt nyt kokolailla tasan kolme viikkoa. Viime lääkärikäynnillä 10 pv sitten saatiin tehtäväksi seurailla Oivan painoa kotivaakalla. Joskin tuo vaaka ei aina ole antanut ihan luotettavia painoja koira sylissä -systeemillä, mutta kai siitä nyt vähän sitä muutosta näkee kun aina samalla tavalla punnitsee. Nyt 10 päivässä on saatu painoa lisää 300g. Hitaasti, mutta varmasti. Suunta siis ainakin on lähtenyt oikeaan.

Ruokamäärä vaan on aika valtava noinkin pienelle koiralle. Se syö nyt päivässä 6 dl nappuloita, kun omatoimi-nirsoilullaan se söi 3-4 dl ilman että paino putosi. Se tosin oli ennen sairastelua se, ja kerran aiemmin (helmikuussa) suolistotulehduksen yhteydessä se on kyllä laihtunut myös.

Maha on kyllä pysynyt allergianappulalla nyt hyvänä. Tai miten normaalia se nyt sitten on, että sieltä ajoittain tulee semmoista jäniksenpapanaa ja pikkupipanaa. Mutta löysällä maha ei ole ollut kertaakaan nyt kolmen viikon aikana, eikä tuotokset juurikaan haise millekkään. Ja Oiva on reipas, se kai myös tärkeä mittari on.

Pitää ottaa Oiva mukaan seuraavalle ruuanhakureissulle, ja punnita se samalla Vethaussin vaakassa. Näkee sitten vähän varmemmin mihin suuntaan paino on mennyt, kun sillä vaakalla sitä on tässä aika tiuhaan käyntien yhdeydessä punnittu. Ennen tätä tämänkertaista sairastelurupeamaa paino on ollut siellä punnittuna 17,2 kg, kun viimeksi vaaka näytti enää vain 15,5 kg.

Vielä pitäisi pari-kolme viikkoa jatkaa allergiaruokaa ja lihotuskuuria ja sitten sen mukaan miettiä jatkoa miten on mennyt. Vähän se on myös taas raapinut itseään, mutta voihan se kai johtua osin siitäkin että käytiin monena päivänä peräkkäin uimassa, ja keli oli tosi kosteaa muutenkin ja kuivuminen kesti kauan. Mutta pääasiahan nyt kuitenkin on se, että Oivis on reipastunut ihan hurjasti. :)

Ei kommentteja: