maanantai 3. lokakuuta 2016

Kaunis, ja vielä taitavakin!

Huldalla oli melkoinen harrastusviikonloppu. Lauantaina pyörähdettiin näyttelykehässä ja sunnuntaina paimennettiin lampaita. Kummassakin teiniprinsessa ylitti odotukset reippaasti.

Tuulos rn

Lauantain koiranäyttely oli järjestetty parkkihallissa, jossa alusta oli ikävän liukas. Hulda ravasi pari kierrosta ihan hyvin, kunnes se huomasi tassujensa lipsuvan liukkaalla pohjalla. Hulda yritti ottaa tukea nojaamalla pantaan, mutta se sai aikaan entistä enemmän lipsumista. Paras narttu -kehässä pudottiin sija jokaisen juostun kierroksen jälkeen. Tuomari harmitteli, että kun on niiiin kaunis koira, mutta harmi että se tänään liikkuu huonosti. Ihan viimeisiksi ei siltikään jääty, mutta serti meni tälläkin kertaa täpärästi sivu suun. Onneksi liikkuminen oli normaalia ne pari kierrosta yksilöarvostelun aikana.

JUN ERI 1, SA, PN 3, VARASERT

Tuomari: Mari Lackman

"10 kk. Erinomainen tyyppi, mittasuhteiltaan oikea. Oikeapiirteinen, vielä kevyt pää. Rauhallinen ilme. Erinomainen ylä- ja alalinja. Hieman pysty olkavarsi, hyvät kulmaukset takana. Hyvä häntä ja karvanlaatu. Liikkuu hyvällä askelpituudella. Etuaskel saa vielä tiivistyä."

Lammaspaimennus

Sunnuntaina sitten suunnattiin heti aamutuimaan Someron Woollandiaan lammaspaimennukseen. Armas pääsi mukaan turistikoiraksi, ja kyllä sillä sitten olikin ihanaa! Se keräsi ison kasan rapsutuksia ja teki tuttavuutta jokaisen mahdollisen koiran kanssa. Hyvin tuli juttuun myös puoliveljensä kanssa, samaten kuin äitinsä kanssa. Jalka tuntuu sängystä tippumien jälken parantuvan päivä päivältä.

Armas liehittelemässä Unnaa
Huldan kanssa mentiin lammasaitaan liinassa, kuten sinne jokainen vasta-alkaja menee. Liinasta oli kuitenkin pian luovuttava, sillä Huldalla oli niin vahva kiertämistaipumus, etten pysynyt yhtään perässä, vaan Hulda niputti ja mut ja lampaat liinalla sieväksi paketiksi alta aikayksikön. Liinasta siis luovuttiin. Hulda oli aivan mahtava! Ei pienintäkään aikomusta jahdata lampaita, vaikka välillä melko vauhdikkaastikin lähti niitä kiertämään.

Toiselle kierrokselle lähdettiinkin sitten heti ilman liinaa. Nopeasti päästiin jutun juoneen kiinni. Harjoiteltiin kuljettamista, pysäytyksiä, lampaille lähettämistä ja kiertämistä. Ei hullummin ensikertalaiselta kymmenkuiselta! Kehuja tuli niin kouluttajalta kuin yleisöltäkin. Mahtava Hulda!

Kuljettamista
Lampaille lähetys
Kiertää...
...kiertää!
Kuljettamista
Kuljettamista

Ei kommentteja: