perjantai 9. lokakuuta 2015

Elmon neljäs nielutulehdus

En saanut rauhaa siltä ajatukselta, että joku nyt mättää. Niimpä kuskasin Elmon eilen eläinlääkäriin, ja mun aavistus osui ihan oikeaan. Nielutulehdus. Taas. Ei siitä ole kuin 2kk kun se viimeksi söi antibioottikuurin. Olkoonkin että silloin borrelioosiepäilyyn, mutta hengityksen haiseminen ja muut nielutulehduksen oireet poistuivat sillä. Sitä ennen on kahdesti kurkattu nieluun ja todettu siellä tulehdus. Eli tämä olis varma kolmas, todennäköinen neljäs, tulehdus 7kk sisään.

Todennäköisestihän tuo Elmon AI-sairaus on näiden tulehdusten takana, ja pitää ottaa asia puheeksi ensiviikon kontrollissa. Nyt kun Elmolla on lääkitys autoimmuuniin reumasairauteen, niin tulehduskin oli paljon lievempi kuin aiemmin, joskin silti ihan selvä tulehdus. Antibiootilla siis mennään seuraavat 10 päivää. Clamovet 200mg/50mg 1 tbl kahdesti päivässä.

Elmo sai ekan satsin antibioottia eilen aamupäivällä klinikalla pistoksena ja kotona jatkettiin illasta alkaen tableteilla. Täänään aamulla Elmo jo toi mulle lelua sisällä ja päivällä sille tuli pihalla hepuli pallon kanssa! Ei nimittäin ole pariin kuukauteen ainakaan nähty mitään omatoimista leikkimistä!

Vielä kun keksittäisi keino pitää sekundaariset tulehdukset kurissa, niin siitähän vois vielä tulla ihan hyvä...

Ei kommentteja: