keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Tokokurssit alkaa!

Eilen alkoi siis Oivan pentukurssi ja Ruun seuraava jatkokurssi. Ruun meni maailma ihan ylösalaisin jo siinävaiheessa, kun pakkasit tokoroinat reppuun ja lähdin Oivan kanssa reeneihin. Ruu jäi kotiin suurena kysymysmerkkinä.

Oiva oli hirmuisen taitava! Ensin vähän jännitti kun kentälle tuli kaksi partacollieta. Sitten kolmas... neljäs... viides! "Niillä on pesä täällä jossain!", tuumasi Oiva. Kolme partiksista oli kuitenkin ihan pikkuisia vielä, 3,5kk ikäisiä. Kohta oli pentupainit käynnissä ja mietin mahtaako reenaamisesta tulla yhtään mitään.

Aloitettiin luoksepäästävyydellä ja Oivakin malttoi pitää kaikki 4 tassua maassa ja hampaitakin sai vähän kurkata. Kontaktiharjoitukset sujuivat hyvin, todella nopeasti Oiva hoksasi jutun juonen. Aluksi vähän pomppi kuin vieteri ja komensi haukkumalla, mutta parin onnistumisen jälkeen istuatönötti edessä ja tuijotti silmiin!

Oiva hurjistui ihan todella kiihkeään leikkiin vihreällä jänis-pehmolelulla, joka oli ratketa liitoksistaan. :D Pitää nähtävästi opetella myös lelulla palkkaaminen, kun näin hyvin häiriössäkin leikkii!

Luoksetulot meni mallikkaasti, ja muut koirat ei siinävaiheessa kiinnostaneet yhtään. Kontaktipujottelu Herra Snellmannin (hienoilla ja kalliilla) kalkkunasuikaleilla oli ihan helppo juttu. Samaten sivulletulon alkeet. Kamalan taitava mukula! :)

Wellu tuli kentälle hakemaan Oivaa ja tuomaan Ruuta. Oiva ei olis halunnut lähteä kotiin ja Ruulla oli jo valmiiks kuppi nurin. Se haukkui _hyvin_ närkästyneesti ensimmäiset 5 minuuttia ja alkoi sen jälkeen kytätä muita että kenelle vois räyhätä tästä kokemastaan vääryydestä. Siinävaiheessa tukistin jo poskivilloista, että NYT meni raja rikki. Senkus kailottaa muuten vaan, mutta räyhääminen ei käy laatuunsa.

Ruu siitä sitten tokeni, ja aloitettiin reenit. Luoksepäästävyys meni hienosti tiukahkolla käskytyksellä. Enää ei tarvinnut pitää nakkia naaman edessä ettei lähde haahuilemaan ja ala haukkua. Koko ryhmän seuraamisessa sikinsokin ja toisiaan ohitellen oli keskittyminen vähän hukassa. Ruun teki mieli haukkua ja se unohtui pari kertaa katselemaan muita. Ekassa luoksetulossa varasti, mutta pysähtyi itse kahden askeleen jälkeen. Sen jälkeen meni hyvin.

Paikallamakuu oli oikein hyvä, mitä nyt kerran alkoi pestä vehkeitään rivissä! :D Paikallaistumisessa harrastin haara-perushyppyjä ja muuta loikkimista että malttaisi luoksetuloissakin istua ja odottaa käskyä. Tein istumaan jättämisiä ja poistuin juosten. Ruun naama venähti kun jätin sen istumaan, ja poistuin viistosti n. 10m päähän toisen koiran eteen! Siellä se järkyttyneenä sitten istuatönötti. :D Jospa muistais enskerralla olla varastamatta luoksetuloissa.

Loppuun otettiin vielä piiiiiitkän matkan luoksetulo, ja kutsuin Ruuta ja lähdin juoksemaan karkuun. Tuli ainakin lujaa! :)

Pitää nyt vähän katsella Ruukkelin mielentilaa kun se joutuu odottamaan omaa vuoroaan. Ei taida olla paljon eroa sillä odottaako se autossa reenikentän laidalla vai kotona... Viimeikoina on mennyt reenit niin hyvin, etten nyt haluaisi pilata hienoja onnistumisia väärällä mielentilalla. Kyllähän se nytkin hyvin teki, mutta keksittyminen oli Ruuksi aika huonoa kuitenkin. Homma ei ollut ihan niin iloista, vaikkei sitä nytkään mihinkään tarvinnut todellakaan patistella. Katsotaan nyt pari viikkoa miten etenee, vai reenataanko Ruuta sitten kokonaan eri päivänä. Kun sinne tokokokeeseen tekee mieli...

Ei kommentteja: