lauantai 15. syyskuuta 2012

Match Show ja tokopulma

Oiva kävi Lielahdessä mätsärissä. Pariksi saatiin 6kk ikäinen kelpie, että ihan kivan tasainen pari, pentuluokassa kun oli kaikenkokoiset samassa. Tuomari oli virallinen ulkomuototuomari ja juurikin FCI ryhmän 5 tuomari. Kehui kovasti Oivaa miten hyvän mallinen se on, miten hyvin kehittynyt lihaksisto, hyvinhoidettu napero ja hienosti opetettu. Oiva esiintyikin ihan mallikkaasti, kun "hienosti opetettu" tarkoitti näyttelyhihna kaulaan ennen kehää ja kokeillaan mitä se tekee kun sanoo "seiso". :D

Tietysti pari ilopomppua mahtui mukaan, mutta ihan hienoa raviakin. Näillä eväillä irtosi punainen nauha ja hyvä mieli. :) Sitten jäätiinkin odottelemaan punaisten kehää. Pentuja oli kaikkinensa 63, ja me oltiin tietty menty hetikohta kymmenen jälkeen ihmettelemään maailman menoa kun kehät alkoi klo 12.

FAIL!

Oiva oli punaisten kehässä jo ihan väsynyt ja sitä kiinnosti enemmän kehän ulkopuolella leikkivät sinisen saaneet pennut. Melko hyvin se silti malttoi olla, mutta ei päästy jatkoon. Sitten oli vielä rokkikoirakisa, missä joku Popedan hemmo (en muista enää minkä niminen) valkkas suosikkikoiransa. Koiraa oli tietty saanu mielensä mukaan koristella, ja Oivalle askartelin vanhasta niittivyöstä ja oranssi-mustasta kengännauhasta rouheen pannan ja taluttimen. Ei Ollu Oivasta kuitenkaan rokkikoiraksi tänään ja lähdettiin kotiin. Maukan takaloosterissa tuhisi koko kotimatkan hyvin uuvutettu pentu, joka oli tutustunut taas monen eri näköiseen lajitoveriin. (Ja yritti varastaa tanskandogilta pehmolelun...)

Ruun kanssa sitten taas käytiin yksinään amiksella tokoilemassa. Ruu on ilmoitettu 2 viikon päästä olevaan mökllitokoon, ja nyt se keksi alkaa vapaanaseuraamisessa laamailla takavasemmalla. Niinkuettä TÄ?! Ei mitään paniikkia mutta tänään oli eka päivä ilman punkkilääkitystä. Muuten menikin sitten ihan hyvin. Paitsi se on tänään ollut vähän väsynyt. Mutta se johtuu siitä että se on täällä koko päivän murjottanut kun Näppylä pääsi koko päiväksi jonnekkin namirepun kanssa, ja Ruu ei. Eikö johdukkin...?

Muistaisin tätä laamailuongelmaa olleen joskus ennenkin. Vielä kun jaksais kaikki satavuotta lukee omaa blogiaan taaksepäin, että mikä siihen on silloin mahtanut olla syynä. Varmaan liian tylsät ja samanlaiset seuraamisharjotukset, veikkaan mä. Nyt lupaan ja vannon, kautta kiven ja kannon, ja mörököllit ja sanojen syömiset, että ennen möllitokoa en tee perusseuraamista ollenkaan. Vain askelsiirtymisiä (tai muita perusasentoa vahvistavia harjoituksia) ja seuraamista vain pakolliset jäävien liikeiden harjoittelussa. Voisi myös ottaa ruutua tai ohjattua noutoa, niin tulee vähän vaihtelua. Paitsi jos ohjatuissa reeneissä tehdään seuraamista ni on kai tavallaan pakko sitä sitten ottaa. Ei tää mein möllitokoura nyt niin pilkun viilaamista ole. :)

Muuten jäävät liikkeet meni hyvin, seisominenkin ilman namia ja käsiapua. Vaikka huomasin vaistomaisesti tekeväni vasemmalla kädellä jotain minimaalista elettä, vaikka koitin olla tekemättä. Luoksetuloissa alkanut taas muistamaan että pitää tulla suoraan sivulle ja vielä istuakkin siihen. Ei varastanut lähdöissä, joskin yhdellä kerralla kun säpsyin hämyksi itse pakkoliikkeitä, niin koirakin säpsyi ja nyki, mutta ei lähtenyt. Huutelin itselleni käskytystä jotta "Valmis?" ja Ruu tuli vasta oikealla käskyllä. Hieno Ruu!

Ei kommentteja: