tiistai 25. syyskuuta 2012

Kamalimmat tokoreenit ikinä!

Oivan pentukurssi oli taas ensin, ja kaikki sujui oikein hienosti. Luoksepäästävyys, kontaktipujottelu ja luoksetulo kujassa. Uutena juttuna "paikallamakuu", eli koira maahan ja pennun mukaan askel pari taaksepäin ja takaisin palkkaamaan. Oiva kesti makuullaan hienosti parinkin askeleen poistumisen! Kokeiltiin samaa myös istualteen. :)

Mutta voi Ruukkeli, voi Ruukkeli! Kuuliko sitten että sille kastraatioajan varasin, vai todellako sitä niin ahdistaa että Oiva pääsee reenaamaan ennen Ruuta itseään. Vaikka Wellu toi taas Ruun jälkitoimituksena kentälle vasta juuri ennen omaa vuoroa, niin se näkee treenirepun pakkaamisen ja sen että mä lähden Oivan kanssa. Ruun reenit on meinaan vaan huonontuneet sen jälkeen kun Oivan pentukoulu alkoi. Siihen asti tehtiin hienoa nousujohteista iloista tokoa jo miellyttävän vähäisellä kailottamisella. Kipeäksikään en sitä nyt vielä usko, kun kotona painii Oivan kanssa ja metsässä jaksaa riekkua. Muutenkin kotona on ihan oma itsensä, joskin narttujen perään vähän pihisee.

On turha eritellä miten mikäkin liike meni, kun koko koira oli jossakin ihan ihme mielentilassa ja huusi, pihisi ja ulisi vaan minkä ehti. Keskittymiskyky täysi 0. Treenikaveritkin tuumasivat että jopas nyt onkin Ruulla kuppi nurin. Paikallamakuussa vinkuu, seuraamisessa haukkuu, sivulle tulee uudella käskyllä: SIVU PERKELE! Eli kaukana tokosta tämän päiväinen. Liikkeestä seisomista ei tällä viikolla osannut, vaikka vielä viikko sitten onnistui. Parhaiten pysähtyi kun tökkäsi nenään ja sanoi "kissa". Tämä todisteeksi koutsille, jonka mielestä meillä on huono käsky. :D Olin eri mieltä, kun se vielä viikko sitte pysähtyi ODOTA käskyllä. Nyt oli ihan sama mitä sille tarinoi, pysähtyi vasta nenän tuuppaisuun.

Ainoat kelvolliset liikeet olivat luoksetulo ja liikkeestä maahanmeno. Että näillä eväillä sunnuntaina möllitokoon. Ehh... :D

Nyt todellakin harkinnassa jättää Ruun kurssi kesken, ei tässä enää kuin pari kertaa olisikaan kun viimeinen kerta jää kastraation takia välistä. Uudella innolla sitten marraskuussa hallireeneihin, kun Oivan treenit ei ole samana päivänä. :) Jos taas löydettäis se iloinen meininki, jonka takia tokossa on käytykin!

Ei kommentteja: