keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Parit tokot ja vähän agilityä

Mitään ihan ihmeellistä kerrottavaa ei treenirintamalta ole, mutta jonkinlainen suppea pikakelaus edes itselle. Tässä siis alkuviikon ulkoilukuvilla höystettynä jotakin. 

LAUANTAI

Viikonloppuna tuli käytyä kaverin kanssa vetämässä pienet parkkipaikkatokot ja mulla oli molemmat koirat mukana. Hulda teki sivulletuloa ja siinä joitakin maahan/istu touhuja, seuraamisen liikkellelähtöjä liikkuroituna ja ilman, sekä agilityn puolelta paikallaoloa korkeassa vireessä. Reginan kanssa piti tehdä juoksarimattoa, mutta se ei ulkona ihan toiminut lumen ja kaltevan maan takia, joten hylättiin se harjoitus sillä erää sitten. Regina harjoitteli imuttumista/seuraamista, sivulle istumista "seuraamisesta" ja vauhtiluoksetuloja.





MAANANTAI

Maanantaina oltiin hallilla tekemässä agilitykurssin kotitehtäviä. Hulda teki harjoitusta, jossa koira joutuu ns. lähtemään radalle poispäin ohjaajasta. Joskin sitä rataa ei vielä ollut kuin sen alun kahden esteen verran. Lisäksi tehtiin harjoitusta, jossa koira ohjataan putken kauimmaiseen päähän (este 7) niin, että ensin kartturi on koiran putken välissä (ohjaaja 1), ja sitten niin, että kartturi on ulkopuolella ja koira siinä kartturin ja putken välissä (ohjaaja 2). 


Joskin mua laiskotti siinä määrin, että toteutin harjoituksesta vain kohdan 5-7. Ihan hyvä niin, tuntuu vieläkin kropassa tuo putkien painojen roudaaminen... Sen lisäksi Hulda harjoitteli puomin alastuloa tehden tosi hienosti, mutta keinun paukuttelu ei tahdo onnistua sitten millään.

Regina puolestaan teki juoksarimattoa ja se sujui tosi hyvin. Samoin ongelmitta tehtiin siivekkeenkiertoa liikehäiriöllä. Puomin paukuttelu on vielä niin alkutekijöissään, että siitä on vaikea sanoa juuta eikä jaata, mutta uskon, että kyllä se siitä.





TIISTAI

Eilen oltiin Huldan kanssa tokoilemassa Huittisissa pienellä porukalla. Sivulletulot etujalkatargetilla ovat nyt tosi hienot! Pikkuhiljaa rakennetaan siitä samanlainen ilman targettia. Kyllä se ilmankin yrittää parhaansa, mutta pientä hienosäätöä asia vielä kyllä kaipaa. Seuraamista tehtiin eri mittaisia matkoja käännöksineen. Uusi täyskäännös, eli käännös jossa käännyn itse paikallani vasemmalle ja Hulda pysyy kokoajan sivulla, alkaa olla jo tosi hyvällä mallilla. Käännöksistä oikeastaan yksi oikealle käännös levisi minne sattuu, mutta Hulda kuitenkin käännöksen jälkeen lopulta korjasi itse itsensä oikeaan seuraamispaikkaan. Muuten käännökset sujuivat oikein hyvin kumpaankin suuntaan.

Toisella kierroksella treenattiin kaikki kolme koirakkoa samaan aikaan. Hulda harjoitteli ensin luoksetuloja, jonka jälkeen tein vuorotellen liikkeestä maahanmenoja, sekä seuraamisesta juoksuun lähtöä. Hulda ei ennakoinut maahanmenoa kertaakaan! Työvoitto suorastaan. :D








Ei kommentteja: