torstai 8. joulukuuta 2016

Missikisat ja hallitreenit

Tampere rn 6.12.

Itsenäisyyspäivänä käytiin Huldan kanssa taas missikisoissa. Jos mua hävettäis, olisin hävennyt viedä niin kaljua koiraa kehään, mutta koska mä en kamalan helposti jaksa hävetä mitään turhanpäiväistä, niin mua lähinnä nauratti. Kalju K. Konootti. Fitnesmissit poseeraa bikineissä! :D

Kalju K. Konootti
Huldalle tulokseksi tällä kertaa JUN H, ja Huldan arvostelu kuului seuraavanlaisesti:

"Kookas. Tässä vaiheessa vielä kapealinjainen ja kevyeltä vaikuttava narttu, jolla feminiininen pää. Hieman kevyt kuono. Oikea purenta. Kookkaat korvat. Hyvä kaula. Rungon ja eturinnan tulee vielä täyttyä ja syventyä. Niukasti kulmautunut edestä, hyvin takaa. Hyvä häntä. Karva saisi olla tiheämpää, paksumpaa. Liikkuu riittävän yhdensuuntaisesti. Ystävällinen käytös."

Vähän tuli erilainen arvostelu kuin aiemmista näytelmistä. ERI ja SA vaihtui lennosta Hoohon. Ei sillä, mä tiedän kyllä, että sieltä voi tulla mitä vaan. Ruuhan keräsi koko sarjan T:n ja ERI:n väliltä (SA:ta ei silloin ollut olemassa) ja valioitui kuitenkin heti kaksivuotiaana. Ei edes kamalan kauaa sen jälkeen kun oli T:n saanut. Kaikki ei vaan tykkää kaikista. Oli kuitekin mukava näyttelypäivä ja paljon porokoiria, sekä jokunen tuttukin. Hulda ihan tohkeissaan nuhjusi Armaksen siskon Lahjan kanssa.

Ai niin, piipahdettiin ennen näyttelyä Match Show'ssa. Sieltä ei paljon kerrottavaa käteen jäänyt, punainen nauha saatiin.


Hallitreenit: Armas

Tänään käytiin sitten hallilla itsenäisesti treenaamassa. Otin Armaksenkin mukaan, kun se on nyt taas ollut parempi kun saa Tramalia jatkuvasti. Gabapentinin annosta on laskettu tasolle 300mg/vrk ja Armas on sen myötä palautunut reippaaksi omaksi itsekseen.

Aloitettiin rally-tokolla ja Armasta kiinnosti kovasti kaikki kyltit. Parin radanpätkän jälkeen se kiinnostui itse tekemisestäkin. Päätin tehdä Armaksen kanssa myös Huldalle tarkoitettua agilityrataa. Rata tosin sisälsi vain 15cm "hyppyjä", pari putkea ja etenemisvauhti oli tarkoituksella hidas. Armas oli ihan tohkeissaan kun pääsi pitkästä aikaa tekemään juttuja. :)


Hallitreenit: Hulda

Ylihuomenna olisi mölliagikisat, jonne ajattelin Huldan kanssa osallistua putkiralliin. Ensi viikolla sitten taas on rally-tokokisat, jonne niin ikään ilmoitin Huldan mölli-ALO luokkaan. Aloitettiin siis rally-tokosta. Ihan hyvä, että sitäkin tulee kokeiltua ihan kylttien kanssa, sillä Huldan mielestä kaikki kyltit olivat potentiaalisia tokon merkin kierron merkkejä. Jep. Siitä lähdettiin, mutta kyllä homma sitten alkoi sujua kun kyltit oli ensin ihmetelty.

Koirat siis treenasivat vuorotellen, joten Huldakin huilasi välissä ja tuli sitten tekemään agilityä. Itseasiassa Huldaa oli vaikea saada tauolle lepäämään, koska Huldan mielestä oli kokoajan vaan ja ainoastaan Huldan vuoro, ja se piti oikein komentaa pois kentältä lepäämään välillä. Positiivinen ongelma.


Agitreenit suunnittelin ylihuomista putkirallia silmälläpitäen, enkä siis sotkenut rataan muita esteitä. Hulda ei kovin montaa muuta estettä osaakaan, joten kun oli mahdollisuus ylipäätään treenata toisen kerran ennen möllikisoja, niin ajattelin ottaa kaiken hyödyn irti. Jatkossa tullaan kyllä harjoittelemaan muitakin esteitä. Rangas, pituus ja pussi onnistunee, mutta kepit ja kontaktiesteet on jäänyt vähemmälle huomiolle silloin pentuaikana. 

Toisenlaistakin kiemuraa noista esteistä tehtiin, ettei Hulda kyllästy hinkkaamaan samaa pätkää määräänsä enempää. Edelleen olin iloisesti yllättynyt miten hyvin Hulda menee. Toki esteet on vielä matalia, mutta silti. Tästä on ainakin hyvä jatkaa harjoituksia. :)Ei kommentteja: