tiistai 5. tammikuuta 2016

Puolivuosikontrolli

Se alkaisi siis ihan kohta olemaan 6kk Armaksen jalkaleikkauksesta ja taas käytiin kontrollissa. Samaa sanoi ortopedi mitä olin itsekin pohtinut: Ontuminen ei pahene rasituksesta, eikä se myöskään vähentynyt kovilla kipulääkkeillä, joten toiminnallisen ontuman piikkiin menisi Armaksen ontumat.

"Palp vas kyynärnivel ROM normaali, ei aristusta kyynärässä eikä olassa. oik kyynärnivelessä ROM normaali, ei aristusta kyynärnivelen taivutuksessa, ulnan osteotomia-alue hieman turvoksissa, ei aristusta olassa. RTG: ulnan osteotomialinjassa luutuminen edelleen käynnissä, nivel rauhallinen."

Eli suomeksi liikelaajuudet normaalit kummassakin jalassa. Leikkauskohdassa edelleen "paksuuntumaa", joka osittain siitä voi ajan kanssa vähän "sulaa", mutta jalka saattaa jäädä myös aina hieman paksummaksi siitä kohdasta. Luutuminen on edelleen kesken, mutta jalka on jo niin stabiili, että seuraavan 2kk aikana voidaan palauttaa normaaliin liikuntaan asteittain. Eli hihnalenkkejä ja omassa pihassa riekkumista tällä hetkellä. Kontrolleja ei enää tarvita, ellei ontuma pahene.

Luutuminen on tapahtunut ihan "oikein", mutta jonkin verran toivottua hitaammin. On kuulemma Armaksen tapauksessa mahdollista että se ontuu keskeneräisen prosessin takia vielä vaikka toiset 6kk, jonka jälkeen ontuma jää pois. Tai sitten ei jää.

Tänään käytiin sitten vielä fysioterapiassa, ja koska Armaksen pippelinvarteen oli eilisillan aikana tullut jotakin hotspotintapaista, niin ei taaskaan vesimatolle päästy. Jumeja oli aika paljon, osa johtuen varmasti vatsanpuolen kivuista kastraatiokomplikaatioiden takia. Uusia jumppaohjeita saatiin, joiden avulla vahvistettaisi oikeanpuolen jalkoja, joita hieman keventää.

Ei kommentteja: