perjantai 6. marraskuuta 2015

Synttärisankari kontrollikuvissa

Kontrollikuvat

Armaksen leikkauksesta on kulunut kohta 4 kuukautta, ja käytiin keskiviikkona kontrollikuvissa. Erinomaisen hienoja uutisia!

"Rötgenkuvassa paranemisen todettiin edenneen odotetusti. Luutuminen on edennyt hyvin ja nyt voidaan rasitusta lisätä asteittain siten, että 8 viikon kuluttua ei ole enää liikuntarajoituksia."
Myös terve jalka on edelleen terve jalka! (Sitä ei ole tässä leikkauksen jälkeen kontrolloitu). Ei mitään viitteitä että siellä olis yhtään ollenkaan samaansuuntaista ongelmaa tai mitään muutakaan, vaan ihan on priima kinttu! Sen sijaan ilmeisesti eturauhasessa on vielä tuntemuksia, sillä tiistaina Armas oli yksinollessaan nuollut kivesten ihon rikki. Antibiootti jatkuu edelleen aiemman ohjeen mukaan, mutta Tardak-pistos Armakselle laitettiin ja se pitäisi antaa udestaan kuukauden kuluttua. Lisäksi saatiin antibiootti-kortisonivoidetta (Isaderm vet) paikallisesti laitettavaksi 7-10 vrk ajan kahdesti päivässä. Ja kauluri päässä tottakai...


Mummolassa toipumassa rtg-kuvauksesta

Mummolan valttikortti: Nat Geo Wild -telkkarikanava!

Fysioterapia


Seuraavana päivänä suunnattiin sitten taas fyssarille saamaan liikuntaohjeita.

"Liikunta suoristunut huomattavasti ja lähes ontumaton. Lihasmassa alkanut kehittymään operoidussa oej:ssa, mikä vaikuttaa positiivisesti myös raajan kokonaisasentoon, mikä suoristunut. Keho vaikuttaa tasapainottuneen kokonaisvaltaisesti."

Jos kaikki menee hyvin ja suunnitelmien mukaan, saadaan noin 4 viikon kuluttua aloittaa vapaanaoloharjoitukset omalla pihalla 5 minuutin pätkistä aikaa pidentäen. Sitä ennen pidennetään hihna/flexilenkkejä portaittain. Tällä hetkellä ollaan tilanteessa, jossa saadaan mennä jo puoli tuntia. :)

Seuraavat kontrollikuvat ja fysioterapia olis sitten parin kuukauden päästä. Fysioterapiaan toki aiemmin, jos mitään vinoutta tai muuta takapakkia tulee. Nyt olis sitten tarkoitus käydä kerran viikossa uimassa koirauimalassa. Eka uimalakerta tuossa reilun viikon kuluttua, että tuo ihotulehdus ehtii parantua. Uusia jumppaohjeita saatiin taas, joten ei muuta kuin niitä harjoittelemaan!

Armas 1 vuotta!

Tässä on nyt vietetty vähän rauhallisissa merkeissä 1-vuotissynttäreitä torvipäänä ihotulehduksen kanssa, mutta tokihan me nakkeja syötiin, leikittiin uudella synttärilelulla joka kätki sisäänsä herkkuja ja illalla vielä juhlaillallinen, jossa nappuloiden lisäksi jauhelihaa, uunilohta ja piimää. Omnomnom!


1 kommentti:

Ponifani kirjoitti...

Onnea Armakselle! ;)
Eve&Sani