keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Pihahommia!

Ei muka ehdi päivittämään blogia, kun on NIIIIN kiva olla ulkona koirien kanssa. :) Elmon mahatauti selättyi hienosti, eikä onneksi tarvittu antibioottia.

On tää vaan helppoa pennunpitoa, kun kaiken ylimääräisen virtapiikkienergian voi purkaa milloin vain omalla pihalla. Keskenään en ole vielä uskaltanut koiria ulos jättää, vaikkei kertaallen pihassa vierailleesta haukasta ole enää näkynyt jälkeäkään. Lisäksi Oiva on ihan tohkeissaan painimassa pennun kanssa tai juosuttamassa sitä lelun kanssa pitkin pihaa.

Kova tuo Elmo on syömään. Sille on pakko antaa illalla viimeiseksi vielä ruoka, kun muuten tulee poru kesken yötä kun nälättää. Ja se poru ei lopu kuin syömällä. Muutenhan Elmo kiltisti nukkuu pedillään eikä juuri puuhaile öisin mitään.

Olin ajatellut etten ollenkaan opeta Elmoa siihen että yöllä pääsee ulos. Tehköön asiansa paperille yön aikana. Mutta ei, Elmo ei voi tehdä kakkoja sisälle, ja yöllä tulee aina vielä yksi hätä vaikka viimeisen ruuan jälkeen pääsee asioille. Paperille se kyllä pissaa, mutta onhan se hyvä juttu että on toisen hädän kanssa jo noin sisäsiisti. Toisaalta sen kanssa on yöllä helppo käydä ulkona, kun se kipittelee tuonne pusikkoon, hoitaa asiansa, ja tulee sitten takaisin sisälle nukkumaan.

Eilen olin lämmittänyt torppaa vähän enemmän, kun on hieman hakusessa vielä että miten hyvin tuo takka varaa yms. No tuli sitten vähän kuuma. Niin kuuma, että Elmo ihan läähätti yläkerrassa ja Oivakin vapaaehtoisesti kelpuutti paljaan lattian makuualustakseen. Kävin pari kertaa yöllä Elmon kanssa pihalla viilentymässä, mutta hetken sisälläolon jälkeen tuli aina hirvee hiki naperolle. Toin sitten koirat keittiöön nukkumaan, kun alakerassa edes lattia on viileä, vaikka muuten olis lämmin. Vähän meinasi aiheuttaa protestia mokoma keskellä yötä keittiöön hylkääminen (ovat siinä siis työpäivien yksinoloajat kumminkin), mutta taisi Elmo pian huomata että on helpompi olla viileämmässä. :)

Ehkä en tänään lämmitä ihan niin paljoa...

Ei kommentteja: