lauantai 19. tammikuuta 2013

Koirakylpylässä

Oltiin tänään Oivan kanssa koirakylpylässä Hyvinkäällä. Menomatka oli aika... mielenkiintoinen, kun Maukasta ei tullut puolivälin jälkeen ollenkaan lämmintä ilmaa. Hyvinkäällä kun otin Oivan pois auton takaa, se tärisi kylmästä. Ja en ole sen nähnyt vielä kertaakaan palelevan missään. Koira parka, kylmää kyytiä, mahtoiko takaluukkuun vielä vetää jostain? Itsekkin olin kyllä aika jääkalikka. Mietin kauhuissani miten saan Oivan kotiin uimisen jälkeen ilman että se jäätyy totaalisesti. Matkassa ei ollut kuin yksi hieman pieneksi jäänyt koirantakki.

Kerran aiemmin on oltu kylpylässä, kun Oiva oli vielä aika pikkuinen. Silloin ui siivosti kun se määrätietoisesti ohjattiin veteen uittajan avustuksella, mutta ei mennyt sinne ihan vapaaehtoisesti. Joskin ei pistänyt vastaankaan.

Tänään yllätys oli suuri, kun Oiva halusi itse uimaan. Se meni altaaseen varovasti ramppia pitkin, mutta kun se kerran oli sinne päässyt, niin pois sitä ei saanut. Se piti vetää pois altaasta ramppia pitkin, ja hirveä tempominen ja parkuminen ku takas olis ollu pakko päästä.

Uittaja totesi että ota naru pois ja anna mennä. Ja Oivahan meni. Se polskutteli altaassa (uimaliivin kanssa) puolituntia, ennenkuin sen sai sieltä pois. :D

Kuivasin Oivaa huolellisesti kuivaajalla ja saatiin vielä ekstratakki + fleecehuopa lainaksi kotimatkaa varten. Tai Taikarumpulaan me oltiin vielä menossa, vähemmän matkaa jäätymisellekkin. Ei muutakun Oivalle takit niskaan ja viltti päälle ja matkaan. Ja onneksi Maukassa lämmitys taas toimikin! Ei nyt ihan hiki päässyt tulemaan, mutta kyllä sitä tuulettimen ilmaa lämpimäksi pystyi sanomaan. :D Hyvä auto! Jarrunesteet kuluu itekseen, vilkku toimii välillä ja takavalot joskus...

Rumpulassa olikin vilinää reilu pari tuntia. Ulkona ei hirveästi voitu koiria pitää ettei Oiva uimisen jälkeen kamalassa pakkasessa vilustu. Hetken aikaa takki päällä saivat kuitenkin kirmailla, muuten retuutettiin sisällä leluja. Kotimatkalla Oiva nukkui kuin tukki ja otinkin sen takapenkille kun ajattelin siinä olevan lämpimämpää (tai siinä se matkusti jo uimalasta Taikarumpulaankin). Lämmityskin onneksi pelasi koko matkan eikä jäädytty enää kumpikaan. :)

Ei kommentteja: