torstai 13. joulukuuta 2012

Tilannepäivitys

Soittelin eilen eläinlääkärin kanssa. Oli katsonut Ruun aiempia kuvia, ja 23.11. otetussa keuhkokuvassa oli lääkärin mielestä sellaisia muutoksia/tiivistymiä, joita siellä ei kuuluisi olla. Edes Ruun ikäisellä koiralla. Eikä pitänyt niitä myöskään keväällä sairastetun kennelyskän ja keuhkotulehduksen jäänteinä. Mielenkiintoista sinänsä, että ne kuvat ottanut ell toisella klinikalla sanoi että keuhkokuva on puhdas. Keuhkokuva ja rankakuvat lähtevät nyt spesialistille arvioitavaksi lyhyen sairaskertomuksen kanssa.

Viimeyönä taas heräsin pariinkin otteeseen kun Ruu yski. Lisäksi muistan ihmetelleeni parina kertana kun oltiin Ruun kanssa metsässä, että vaikka oli melko kylmä (ei ollut kuitenkaan vielä lunta silloin), niin Ruu lenkin loppupuolella läähätti. Eikä se ollut pitänyt mitään huimaa tahtia yllä ennen sitäkään. Se vaan niin kiinnitti huomiota, kun en ensin tajunnut koiraa katsoessani miksi se näyttää niin kummalta. Se läähätti, eikä ollenkaan sillain naama onnellisessa naurussa kun on tullut sinkoiltua kaverin kanssa... Liittyykö tähän vai ei, kuka tietää.

Uusia selkäkuvia Ruusta ei nyt oteta. Niistä ei selviäisi mitään uutta. Muutenhan sitä selkäkipua ei nyt huomaa, kun on täsyin levossa, mutta tunnustelemalla aristaa vieläkin kokolailla paljon. Ja onhan se toki väsynyt ja apaattinen. Uloslähtiessä se innokkaan ympäriinsätepsuttelun sijaan seisoo eteisessä pää riipuksissa ja odottaa että sille laitetaan panta. Ulkona se on melko rauhallinen, mutta liikkuu kokolailla ok, mitä nyt jäykän oloisesti tietenkin.

Suunnitelma on nyt seuraavanlainen: Sunnuntaina ei enää anneta Gabapentiniä ja maanantaina tai tiistaina soitto lääkärille ja kuulumisien kertomista. Rimadyliä nyt kokoajan se 50mg kahdesti päivässä niinkuin tähänkin asti. Sanoin etten ole enää varma onko tuo Ruun hirmuinen apeus lääkkeen tekemää väsymystä vai kipuilua. Välillä se vieläkin vähän nuolee tai järsii takajalkojaan, eniten kintereiden ja polvien kohdalta, mutta se on nyt ehkä aavistuksen vähentynyt. Näin saadaan vähän viitettä siitä väsyttääkö se Gabapentin sitä todella noin paljon, vai onko se noin kipeä. Ja huomaako Gabapentinin lopetuksen jälkeen jotakin eroa koirassa, eli onko siitä ollut yhtään mitään hyötyä.

Doximycin päätettiin lopettaa nyt. Sitä on syöty jo kilokaupalla ilman mainittavaa hyötyä. Nyt olisi kuitenkin saatava lääkemääräkin jollekkin yhtään järjelliselle tasolle, ennenkuin maksa sanoo poks.

Mitäs vielä? Niskassa olevan ajellun läntin, jossa oli kipulaastari, se on raapinut vähän ruvelle. Lisäksi siitä tihkuu kauttaaltaan kirkasta ja tahmeaa nestettä. Kudosnestettä? Kipeä se on, Ruu alkoi oikein valittamaan kun sitä puhdistin.

Oiva ei aamulla tiennyt mitä sen olisi Ruun suhteen pitänyt tehdä, kun toinen oli niin apaattinen. Oiva hetken haisteli Ruuta kauttaaltaan, ja kävi sitten varovasti sen lähelle makaamaan. Mahtaako napero ymmärtää jotakin, mistä meillä ihmisillä ei ole haisuakaan?

Ei kommentteja: