perjantai 14. joulukuuta 2012

Epäonnen multihuipentuma

Ruun niskaläntti meni eilen entistä kipeämmäksi. Puhdistusyritykset ja lähellekkään ajeltua aluetta koskeminen aiheutti kijlumista ja lattialle heittäytymistä. Päädyin sitten vedellä suihkuttelemaan ihoaluetta, jotta siihen ei tarvitse varsinaisesti koskea. Päästiin tänään onneksi heti aamupäivällä tuohon lääkäriin. Allerginen reaktio, ihotulehdus ja alkamassa oleva paise. Lääkäri ei ollut ennen näin voimakkaaseen reaktioon Durogesic-laastarissa törmännyt, vaikka kuulemma aika paljon niitä käyttävät leikkauspotilailla.

Keväällähän Ruu sai allergisen reaktion pitkävaikutteisesta kortisonipistoksesta. Sille märki semmonen pieni onkalo pistokohtaan. Sinänsä outoa, että se ei muuten tunnu olevan allerginen millekkään. Sillä ei ole ikinä ollut mitään rapsuttelua tai punoittavaa ihoa tai muutakaan.

Lääkäri alkoi jo miettimään autoimmuunisairauksia. Tai jos punkkitauti on laukaissut semmoisen. Tai jos se onkin vieläkin itsessään se punkkitauti?

Lääkkeeksi nyt Kefavet 500mg kahdesti päivässä, ja paikallisesti Canofite kahdesti päivässä. Ennen Canofiteä puhdistus laimennetulla Betadinella jos Ruu kestää kivuiltaan. Jos tuohon kunnon paise kehittyy, niin mahdollisesti pitää puhkaista kirurgisesti... Lupasivat soittaa huomenna mihin suuntaan on vointi menossa.

Mutta jotakin positiivistakin. Selkä vaikutti paljon paremmalta. Joko Gabapentin auttaa, tai sitten tulehduskipulääke ja lepo. Kummin vain, enää ei alettu huutaa selän painelusta. Viimeksi kipein kohta oli heti ristiluun etupuolella, niin nyt Ruu pyrki istumaan tunnusteltaessa rirtiluun takaa. Ei kuitenkaan mitään mitään niin hurjaa kipureaktiota kuin viimeksi. :)

Ei kommentteja: