keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Anaplasmoosin paluu?

Noniin, sain eilen vähän ennen puoltayötä lääkärin luurin päähän. Ei usko kilpparin mahdollisuuteen koska T4 oli niin vähän viitteen alapuolella, mutta tilanteen ollessa taas näin mystinen sekin nyt siis poissuljetaan sillä TSH arvon tarkastuksella. Epäilynä on nyt se, että se anaplasmoosi ei mennyt kertakuurilla ohi. Vissiin sekin melko harvinaista, mutta mahdollista.

Nyt kokeillaan uusi kuuri doksisykliiniä isommalla annoksella ja ainakin taas sen 4 viikkoa, mahdollisesti kauemmin. Lääkäri tuumasi että koko koira on jo niin perinjuurin läpikotaisin tutkittu ettei ihan kamalasti ole vaihtoehtoja. Niin paljon on jo poissuljettu asioita. Tällä hetkellä muut veriarvot ovat ok, mutta ne valkosolut ovat kokoajan vaan menneet alemmas. Kyselin kaikki verisolusyöpien yms mahdollisuudet, mutta silloin pitäisi muissakin arvoissa olla vikaa.

Kysyin että mitäs jos doksisykliini ei auta, tai vaiva taas uusii kuurin jälkeen, niin mitä tapahtuu kun valkosolut loppuu? Voiko anaplasmoosiin kuolla jos sitä ei saada hoidettua pois. Oikeastaan vasta puhelun jälkeen tajusin etten saanut vastausta vaan kysymys kierrettiin taitavasti. Jos doksisykliini ei auta, voidaan ottaa luuydinnäyte että tuottaako luuydin valkosoluja ylipäätään. Sitä en sitten enää tiedä että jos ei tuota, niin mitä sille voi tehdä ja jos tuottaa mutta ne tuhoutuu jossakin, niin mistä se sitten kertoo ja voiko sille tehdä mitään.

Nyt ei kykene vielä ajattelemaan että mistä rahat luuydinnäytteen ottoon, ja vaikka siihen ne taas kasaan raavittaisikiin, niin onko siitä loppuviimein hyötyä. Voidaanko tuloksen selvittyä tehdä jotakin, vai onko se vaan varmistus että niitä joko tuotetaan tai ei (ja sitten "paremmalla omallatunnolla" laittaa koira uneen kun on kaikki voitava tehty ja selvitetty)... Noh, pakko nyt yrittää taas kasata itsensä ja toivoa parasta että uusi lääkekuuri toisi avun. Niin se äiti sanoi viisaasti, että ketään ei pysty tekemään enempää kuin parhaansa.

Ei kommentteja: