torstai 15. kesäkuuta 2017

Treenisuunnitelmia kesäksi

Nyt kun Hulda alkaa olla ennallaan Nexgard-toipilaisuudestaan, voi alkaa suunnitella mitä kaikkea olisi treenattavana. Se on vielä RC Gastro Intestinal ruualla ja saa Pepcidiä jos näyttää siltä että saattaa närästellä. Mutta näillä eväillä se on kuitenkin nyt jo pari päivää porskuttanut ihan omana itsenään. Toki se vielä saa toipua hetken aikaa ennenkuin tosissaan aloitetaan juttujen treenailu, muttä tänään se jo oma-aloitteisesti tarjosi rengasesteen suorittamista kun se sattui pihalla olemaan.


AGILITY

Agilityssä treenattavana olisi helpohkojen ja lyhyehköjen harjoitusten lisäksi lähdöt. Huldan mielestä kun se lähdössä istuminen on ankeaa ja se sitten vaikuttaa sen asenteeseen millä se lähtee liikkeelle. Lentävät lähdöt toimivat kuitenkin hyvin ja innokkaasti se itse tarjoaa kaikkia esteitä mitkä on sopivasti näkyvissä. Lähdössä istuminen kuitenkin latistaa tunnelman, ja joskus Hulda vain istuu, eikä lähde edes liikkeelle. 

Sitä aloitetaan nyt työstämään ihan yhdellä esteellä. Hulda istumaan esteen taakse, itse pari askelta pois esteeltä, ja superpalkka kun lähtee kutsusta liikkeelle. Uskoisin, että aika nopeasti se asenne niissä lähdöissä paranee, ja sitämukaa sitten lisätään toinenkin este, kolmas,  jne. Myös kokonaisen radan kanssa tätä olisi hyvä harjoitella. Että vaikka näyttää esteitä olevan läjäpäin, niin silti superpalkka tulee jo heti ensimmäisen esteen jälkeen.

Helpoilla ja lyhyillä radanpätkillä voisi sitten olla aina pari ohjauskuviota harjoiteltavana. Radanpätkä saisi olla muuten sujuvaa max. ykkösluokan tasoista ja vauhdikasta, mutta seassa voisi sitten olla aina jokin vähän vaikeampikin ohjauskuvio. Niin että alussa ja lopussa saa tekemiseen kuitenkin kunnolla vauhtia. Lisäksi pitäisi ottaa kontaktit haltuun (jotenkin. Mutta miten jos laiskottaa?), sekä lisätä keppeihin taas pari kepakkoa lisää. Kotona sujuu jo 8 varsin mallikkaasti. Lisäksi keinua pitäisi päästä tekemään paljon. Sitä on tehty ikinä kaikki 1 kertaa...

Tavoitteena startata 1 luokassa ensi kesänä.

TOKO

Tokossa tehtävälistalla nro 1 on edelleen se seuraaminen. Sen lisäksi treeniohjelmaan olisi hyvä ottaa:

- Paikkamakuu (myös paljon erilaisissa häiriöissä)
- Vauhdikkaat maahanmenot (ylipäätään nyt ensin vauhdikkuus. Joskus sitten jatkojalostetaan liikkeestä maahanmenoksi)
- Nouto (ja kapulan pito ylipäätään)
- Kaukokäskyt (istu-maahan-istu vaihdot)
- Sivulla istu-maahan-istu vaihdot
- Luoksetulo 

Kaikkia näitä on tehty vähän, mutta viimeaikoina on pääosin keskitytty siihen seuraamiseen. Voisin yrittää pitää tavoitteena ensi kesänä-syksynä tokon ALO-luokkaan osallistumista, tai ainakin keväällä möllitokosta aloittamista. Noin, nyt se on sanottu ääneen, niin on pakko treenata.

P.s. Kesän ekat mansikat syöty!

Ei kommentteja: