sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Ei menny niinku elokuvissa

Tänään oli HerHaun kilpailevien reenit. Päätettiin aloittaa luoksepäästävyydellä ja paikallamakuulla. Olin juuri kumartunut Ruun puoleen irroittamaan hihnaa, enkä huomannut kun naapurikoira oli jo tikkana tulossa Ruun päälle. Mulla oli Ruu vielä pannasta kiinni ja hetki siinä mentiin karusellia kunnes sain toisen koiran tuupattua jalalla kauemmas ja omistajansa sai sen kiinni.
Hyvä alku reeneille kun mun hakkaa sydän kolmeasataa ja Ruu on ihan kierroksilla ja vaan haukkuu. Pikaisen tutkimisen jälkeen fyysisiä vammoja ei löytynyt, joten mentiin vielä metrin verran kauemmas muista ja yritettiin keskittyä tehtäviin.

Helpotin tehtäviä Ruulle koska se oli vielä melko keskittymiskyvytön ja kiihdyksissä. Luoksepäästävyydessä tungin nakkia kokoajan naamariin ja Ruu pysyikin paikallaan. Paikallamakuussa menin vajaan 10 askeleen päähän ja kävin 2 min aikana palkkaamassa 2 kertaa jotta saataisi varmasti onnistunut paikallamakuu ja hyvin se sitten menikin.

Seuraavaksi oli vuorossa hyppy. Sekoilin alkuun itse kun olin vielä vähän adrenaliinit koholla tai jotain. Päästiin kuitenkin lopulta tilanteeseen jossa Ruu lähti hyvin hyppyyn namialustalle, kääntyi ja pysähtyi odota -käskyllä, josta vapautus. Odota olikin tähän ihan hyvä käsky kun "seiso" tarkoittaa lähinnä semmoista näyttelyissä seisoskelua. Odota on myös paikallamakuun ja luoksetulon jättökäsky ja tarkoittaa siis olemista tai pysähtymistä niille jalansijoilleen missä ikinä onkaan.

Tässä välissä käytiin hieman vielä molemmat rauhoittumassa, vetämässä henkeä ja käveltiin pikku lenkki parkkipaikan ympäri.

Tuumailin minkä käskyn ottaisin liikkeestä seisomiseen, kun sen opetus on edessä seuraavaksi. Silloin 4 vuotta sitten käsky oli "seiso", mutta en ikinä onnistunut opettamaan sitä nopeaksi ja kovin varmaksi. Päätin ainakin kokeilla tuota samaa odota -käskyä. Aloitin siis liikkeen rakentamisen aivan alusta, ja aluksi kierähdin koiran eteen seisomaan samalla kun pysäytin sen kädellä ja palkkasin heti namilla. Koutsi tuli katsomaan meidän touhuja ja kannusti kokeilemaan pelkkää käsimerkkiä käskyn yhteydessä koska liike kuitenkin on Ruulle ennestään tuttu, samoin käsky (vaikkakin vähän eri yhteyksissä).
Homma tosiaan toimi: Tuuppasin Ruun nokkaa vasemmalla kämmenellä samalla kun annoin odota -käskyn ja jatkoin pari askelta eteenpäin joiden aikana käännyin koiraa kohti ja vapautin heittämällä nakin koiran taakse. On tämä pelkkä käsimerkki pienempi häivytettäväksi kuin koko vartalomerkki, jossa siinäkin oli käsimerkki kuitenkin mukana. Nyt kun vaan malttaa edetä pienin askelin jotta saadaan hyvä liike tästä aikaiseksi!

Luoksetulo on järjettömän äänekäs enkä tiedä mitä sille tekisin, mutta Ruu alkaa jo muistaa että tule -käskyllä tullaan suoraan sivulle. (Eikä jäädä nurkille hengailemaan ja jonottamaan nakkia).

Seuraaminen oli taas aavistuksen epämääräistä ja haukkumisen takia hieman ei_niin_keskittynyttä, mutta tungin nakit omaan kitaan, niin johan alkoi tulla tiivistä seuraamista, jopa käännökset oikealle tapahtui ihan huiman hienosti. Suusta sitten toki syljeskelin nakit Ruulle että sai palkkansa hienosta työstä. Tätä ei vaan parane tehdä liikaa sillä meinas perusasennot valua turhan eteen ja vinoiksi.

Ruutuun lähetystä tehtiin pari kertaa (namialustalle) kun oli taas vieraat ruutumerkit, mutta tällä kertaa merkit ei kiinnostaneet Ruuta kun tötsät oli melko saman näköiset kuin meidän omat. Ruutuunmenot oli vähän hitaita ja syyt ovat tödennäköisesti: Joko se että viimekerralla pari kertaa aika kovasti kielsin tunkemasta naamaansa ruutumerkin sisään, tai se että Ruun kimppuun hyökännyt koira oli ruudun takana vain muutamien metrien päässä.

Ei kommentteja: