perjantai 24. huhtikuuta 2009

Kohtalokas karkumatka

Piti aamulla käyttää koirat pikaisesti Ruskossa vähän kirmailemassa. Ottopa sitten teki Otot, karkasi, ja lenkki venyikin reiluun tuntiin. Lopulta Otto palasi reissultaan ja tultiin kotiin.

Hetken päästä aloin katsoa, että miten Otto on niin vaisu. Ei se yleensä kovastakaan juoksemisesta niin kovin väsy. Normaalisti Otto nukkuu aamupäivät, varsinkin jos on jo enemmän ulkoiltu. Nyt Otto haahuili. Sitten se seistä tönötti jossakin, riiputti päätään ja katseli kärsivästi. Sitten se taas haahuili ja taas seisoi selkä köyryssä.

Soitin eläinlääkäriin ja saatiin aika.

Sitten Otto alkoi jo änkeä itseään pää edellä ahtaisiin nurkkiin. Vein sen ulos. Se pissaili hetken ja alkoi sitten vinkua. Onneksi lääkäriaika oli jo pian.

Mitä ikinä Otto olikaan kohdannut reissullaan, niin lääkärissä selvisi että sen selkälihakset lannerangan alueelta ja lihakset lonkkien alueelta olivat todella kipeät. Niin kipeät, että venytettäessä Otto kiljui. Kipulääkettä ja B-vitamiinia piikillä, Rimadyllit matkaeväiksi ja kotiin lepäämään. Kipulääkkeen alkaessa vaikuttaa Otto vihdoinkin rauhoittui nukkumaan.

Arvailuja sitten onkin noin miljoona mitä sille on karkureissulla tapahtunut. Se on voinut juosta autotielle ja jäädä auton tönäisemäksi, hirvi on voinut potkaista, Otto on voinut juosta ja kaatua kivikossa tai tipahtaa kalliolta jälkeä ajaessaan, tai mitä lie jahdatessaan tai sitten se on vain säikähtänyt jotakin ja juossut henkensä kaupalla itsensä niin hapoille. Kaikenmaailman revähdykset ja venähdykset on mahdollisia. Kotona toisesta etujalasta löytyi myös haavoja.

Hieronta-aika on varattu 7.5. niin päästään tämän akuutin vaiheen jälkeen hieromaan ja tutkimaan. Kipulääkekuuri on nyt 10 vrk ja lepoa, lepoa ja lepoa.

Ei kommentteja: