lauantai 13. heinäkuuta 2019

Reginan ensimmäinen agilityvalmennus

Käytiin tällä viikolla ensimmäistä kertaa Reginan kanssa agilityvalmennuksessa. Tai ylipäätään kouluttautumassa. Reginahan teki ihan pikku-pikku-pupsina muutaman kerran pupsiaksaa ohjattuina lyhyinä treeneinä, mutta sen koommin ei sitten olekaan käyty missään, vaan keskenämme vain harjoiteltu. Nyt suunnattiin Sport Dog Parkkiin Lempäälään, kun kysyin Päivi Männistö-Rahuselta löytyisikö meille mahdollisesti treenipakkaa.

Kouluttajan valinta oli sikäli helppo homma, kun olen käynyt kuutisen vuotta sitten Oivan kanssa Päivin ryhmässä treenaamassa. Silloin käytiin ihan viikottain, kun ei oikeastaan ollut edes mahdollisuutta itsenäiseen treenaukseen, mutta nyt on tarkoitus Reginan kanssa käydä kerran kuussa. Siinä jää sitten kivasti aikaa harjoitella myös kotona ja kotihallilla.

Kerroin aluksi tietenkin hieman Reginasta, ja sanoin vireen ja vauhdin säilyttämisen ja lisäämisen olevan yksi tärkeimmistä asioista. Lisäksi kerroin, että kontaktiesteet on vaiheessa ja keppejä ei osata, mutta muuten pystytään helpohkoja ratapätkiä tekemään. Nämä huomioitiin tosi hyvin, ja heti kun harjoituksessa ilmeni pienikin mahdollisuus lisätä Reginan vauhtia ja itseluottamusta, niin se myös tehtiin. Lähdettiin siis katsomaan pienellä ratapätkällä mitä tulee vastaan, ja kontaktiesteistä päätettiin tällä kerralla keskittyä A-esteeseen.

TIUKAT KÄÄNNÖKSET


Tästä siis aloitettiin. A:lla oli kehikko, jonka jälkeen kupissa etupalkkana namia. Regina lähti vauhdikkaasti liikkeelle. Ensimmäinen ongelma tuli esteellä nro 7, kun Reginan vauhti ja into tyssäsi tiukkaan kurviin. Seuraavana päivänä hierojalla löytyikin aika muikea lukko rangasta, ja vastaan kinnaava oikea kylki, joten kiintoisaa nähdä miten auottu kroppa helpottaa harjoituksia. Toki nämä tiukat käännökset ja vire niissä on meille se harjoittelua vaativa asia ollut aina, joten en oleta sen yhtäkkiä osaavan tätä pelkän hieronnan voimin. Mutta oli sen hyppytekniikkakin hieman normaalia kömpelömpi varsinkin vasemmalle kääntyessä. Regina kokolailla hyppäsi suoraan, ja kääntyi vasta sitten.

Mutta takaisin radalle. Ekassa tiukassa kurvissa siis vauhti tippui hetkellisesti raville, mutta kurvien jälkeen Regina teki hyvän A:n. Minä sain kurveihin ohjeistusta: Älä juokse koiraa karkuun, et saa sillä lisää vauhtia. Regina ennemminkin lannistuu, kun se katsoo, että tuolla se eukko jo menee, ja toteaa sitten, että menkööt. Mun ajatus siitä, että se kiirehtisi minun - tai oikeammin palkan - perään, ei siis ole toiminut alkuunkaan, vaikka sitä yksittäisistä käännöksistä olenkin palkannut. 

Jäin siis odottamaan Reginaa käännökseen, ja kun se oli saanut laskeuduttua ja muutenkin ajatuksen uuteen suuntaan, otin sen kaksi askelta "karkuun" ja palkkasin, jolloin Regina ehti mukaan, ja teki itseasiassa todella paljon parempia ja nopeampia käännöksiä!

RYTMITTÄMINEN

Tulin kertoneeksi myös siitä, miten Reginan vauhti hiipuu jos radassa on kohta jossa mä en pysty tai mahdu oikein ollenkaan liikkumaan. Tehtiin tosi simppeliä harjoitusta kahdella esteellä. Mä en juurikaan liiku keskeltä, ja senkin vähän mitä liikkeellä autan Reginaa, teen ihan miniaskelia. Harjoittelen siis rytmittämistä Ja aluksi palkkaa joka hypyn jälkeen, ja harjoitusta tehtiin molempiin suuntiin. 



Tämä itseasiassa sujui tosi hyvin, kun Reginan kanssa on paljon harjoiteltu omaehtoista esteiden tarjoamista. Tai siis tämä sujui Reginalta, itsehän olen kropaltani näppärä kuin kirjahylly... Ongelman ydin ei siis ehkä olekaan mun liikkumattomuus, vaan se kontrasti joka tulee radalla täydestä vauhdista siihen liikkumatomuuteen, yhdistettynä mun onnettomiin rytmittämistaitoihin.

A:n JUOKSARI

Seuraavaksi keskityttiin pelkästään A-esteeseen. Kerroin miten Regina on hienosti viimeaikoina osunut oikeastaan joka kerta kehikkoon sen ollessa esteellä, mutta Regina tuntuu keskittyvän osumiseen niin kovasti, että sen vauhti hieman kärsii. Tämän olin tulkinnut ihan oikein. Osumisprosentti näissäkin treeneissä 100, mutta alastulo menee ravilla.

Poistettiin kehikko, ja Regina tuli heti paljon rennommalla laukalla (ja siis ylipäätään laukalla) koko A:n. Suunnitelma on jatkossa kotitreeneissä tehdä alle pari toistoa kehikolla, ja sen jälkeen ilman kehikkoa keskittyen rentoon laukkaan ja reippaaseen vauhtiin edelleen etupalkalla. Heti jos tulee kontaktivirhe, kehikko lisätään taas parin toiston ajaksi muistuttamaan, että alas asti pitää juosta. Nyt tuli joka toiston ilman kehikkoakin hyvin kontaktialueelle.

SUJUVA RATA JA ETUPALKKA


Loppuun tehtiin vielä tällainen helpompi rataprofiili, joka sujui tosi kivasti takaakiertoa myöden.

Tämän lisäksi tehtiin etupalkalla esteet nro 1-6, sekä toiseen suuntaan esteet 6-3, niin että nro 3 hypättiin molemmissa pätkissä toiseen suuntaan, kuin mitä kuvassa. Tämä ihan vain vauhdikkaaksi ja helpoksi loppuhuipennukseksi, kun tuli kuitenkin aika paljon treeniä ja asiaa Reginalle, joten haluttiin lopettaa johonkin helppoon ja kivaan namikupille kirmailuun.

Odotan jo innolla tulevia treenejä ja seuraavaa valmennusta! :)

Ei kommentteja: