tiistai 13. maaliskuuta 2018

Agikurssin 5. kerta + Reginan agivartti

Regina

Regina aloitti paukuttelemalla keinua, ja se jo pari kertaa melko pontevasti lätkäisi molemmat etutassut keinulle. Lisäksi tutustuttiin renkaaseen. Pääosin palkattiin kaikki kiinnostuksen osoitukset renkaan keskiosaa kohtaan, ja pari kertaa Regina siitä puolivahingossa hyppäsikin. Tänään tehtiin myös ensimmäistä kertaa takaaleikkauksia. Kouluttaja piti kiinni Reginasta "lähdössä", ja mä pääsin siitä sitten kutsumaan ja ohjaamaan hypylle. Hypyn siivekkeen takana oli namialusta auttamassa Reginaa oikeaan suuntaan. Hämmennys oli aluksi suuri kun vaihdettiin suuntaa, että namialusta oli sekin vaihtanut puolta. Vietiin kyllä namit sinne yhdessä, mutta eihän pieni porokoira aina heti voi muistaa kaikkea.

Lopuksi vielä rallateltiin suoraa putkea pinkoen täysillä pallopalkalla. Reginalla on tullut laukkaan ihan uutta voimaa sellaisen pentupompotuksen tilalle. Lisäksi se intona sinkosi pallon perään vaikka oli jo syöty nakkeja, ja mikä parasta: Regina toi pallon mulle takaisin!

Hulda

Huldakin aloitti paukuttamalla keinua. Tai oikeastaan Hulda raapii keinua, mutta alku se on sekin. Ja tärkeintä on se, että Huldan asenne on muuttunut keinuharjoitusta kohtaan. Vaikka keinu liikkuu raapimalla, niin Hulda innoissaan haluaa yrittää aina uudestaan, vaikkei vielä rohkene kunnolla keinua painaa. Paitsi välillä ihan vahingossa, ja siitä saakin sitten kourallisen nakkia.

Rataharjoituksessa saikin tänään juosta. Aiheena oli irtoaminen esteille, ja parilla pienellä fiksauksella mun ohjaukseen saatiin aikaan melko hienoa jälkeä radalla! Vaikka itse sanonkin, mutta Hulda meni lujaa ja teki tosi hienosti!


Jätin Huldan alkuun istumaan. Ensiyrittämällä esteellä nro 2 olin kiirehtimässä liikaa jo takaisinpäin (koska tiesin, että kiire tulee), ja Hulda ei hypännyt kolmosta. Kun maltoin ohjata loppuun asti, Hulda irtosi hyvin kolmoselle. Siitä sitten perkeleellistä laukkaa toiseen päähän kenttää. Hulda hienosti vitoselle ja ennen putkea nro 6 valssi. Pieni odottaminen, jotta saa Huldan "apuaskeleella" ohjattua irtoamaan esteelle nro 7. Hallissa menee se ihana pylväsrivistö, joten hetkeksi koira katosi näkyvistä 7-8 välillä, mutta seiskalle lähetyksen jälkeen kiireen vilkkaa tekemään valssia 8-9 väliin. Siitä sitten koira mukaan ja pirunmoista laukkaa taas hallia pitkin ja ohjaamaan Hulda vielä vikalle esteelle. Ehdin joka paikkaan, ja meillä oli hurjan kivaa! 

Toisena harjoituksena oli takaaleikkaukset molempiin suuntiin ja siitä lähetys putkelle. Mä en tee niitä todellakaan täydellisesti, mutta Huldalle ne on helppoja. Niitä toki harjoiteltiin jo varhaisessa vaiheessa, ja niistä on tullut Huldan vahvuus. Vaikka miten huonosti toisin sen esteelle, niin se hyppää aina. Ja löytää vaivatta vielä oikeaan suuntaankin. Tänäänkin Hulda teki hienoa työtä. Se kokoaa itsensä hyvin hyppyyn ja kääntyy sujuvasti.

Reginan match show

Viikonloppuna Regina piipahti elämänsä ensimmäisessä mätsärissä ihmettelemässä koiramäärää ja ihmisvilinää. Maneesin pohja oli tietenkin kiinnostavan tuoksuinen, mutta hyvissä ajoin ennen kehää Regina totesi, että se on tutkittu, eikä siitä tarvitse enää sen ihmeemmin välittää. Varttia ennen kehää laitoin Reginalle kuristavan näyttelyketjupannan hetkeksi ekaa kertaa, ja totesin ettei se aio kuristaa itseään siihen, joten sillä sitten kehään. 

Mellä oli parina suht saman ikäinen belgianpaimenkoira (tervueren). Regina sai punaisen nauhan. Selvästi liikkuminen oli Reginan vavuus tässä lajissa. Vähän jopa yllätyin miten siivosti se malttoi ravata mun vierellä. Tosin mitään näyttelypönöttämistä ei olla harjoiteltukaan, niin eihän se voinut vanhan kehäkonkarin varmuudella sujuakaan. Ihan kelvollisesti kuitenkin ensikertalaiselle. Punaisten kehässä ei enää juostu, koska koiria oli tosi paljon eikä olisi mahtunut. Ei sitten sijoituttu siinä kehässä paljon taitavampia kilpakumppaneita vastaan. Varsin hyvä mieli kuitenkin jäi siitä, miten reippaasti Regina tapahtumassa hengaili.

Reginan kanssa kehässä
(C) Minna Askolin

Ei kommentteja: