torstai 21. huhtikuuta 2016

Pentukurssilla

Hulda

Huldan pentukurssia on ehtinyt vierähtää jo kaksi kertaa ja blogi laahaa vähän jäljessä. Ensimmäiselle kerralle mulla ei kovin kummoisia odotuksia ollut Huldan käytöksen suhteen, me kun ollaan aika hyvin metsitytty tänne kotinurkille. Yllättävän hyvin Hulda kuitenkin keskittyi. Oikeastaan ihan erinomaisesti! Käytiin läpi istu, maahan ja seiso -liikkeet. Sen lisäksi harjoiteltiin hihnassa kävelyä ja luoksepäästävyyttä. Jonkin verran keskittyminen herpaantui, mutta melkeimpä samalla hetkellä se palautui taas hommiin. En voisi olla tyytyväisempi!

Eilen oli sitten toinen kerta, ja aloitettiin kotiläksyjen tarkastamisella (istu, maahan seiso). Huldalta onnistuu nämä kaikki käsimerkeillä + käskyillä ja maahanmeno namilla ohjaten. Kaikissa asennoissa pysyy jo hetkisen ja pystyy samalla pitämään kontaktia.

Hulda 5 kk
Tällä kerralla tuon tekemisen, keskittymisen ja kontaktin kanssa ei ollut minkäänlaista oneglmaa. Itseasiassa yritin, että Hulda välillä myös vähän relaisi, muttakun ei. Neiti intopiukan pitää mielestään saada suorittaa ihan non-stoppina. Jos yritän pitää taukoa ja vaikka istuskella hallin lattialla, niin Hulda istuu mun edessä ja tuijottaa ja yrittää saada katsekontaktin mun silmiin. :D

Treenejä jatkettiin tötsien pujottelulla kontaktikävelyn merkeissä. Uutena asiana harjoiteltiin sivulletuloa Sitä me ei olla ennen tehty ja siinä olikin vähän ongelmaa. Tämä tuli myös kotiläksyksi, joten sitä pitää nyt ahkerasti harjoitella. Hulda ei meinaa sitten millään edes namilla ohjaten ymmärtää, että miten ihmeessä muka on järkevää tulla istumaan ihan mun jalan viereen naamat molemmilla menosuuntaan, kun tästä etuviistosta olis paljon helpompi tarjota sitä kontaktia... No, treeniä, treeniä vaan!

Lisäksi harjoiteltiin maahanmenon kestoa, katsekontaktia sekä kontaktikävelyä niin, että tulee ohitustilanne ihmisen kanssa sekä ohitustilanne jossa pysähdytään kättelemään. Nämä onnistuivat kaikki erinomaisesti! Loppuun otettiin vielä kontaktiharjoitus, jossa tulee häiriötä ihmisen toimesta.

Hulda oli jo treenin lopussa aika väsynyt, kun se ei ollut suostunut juuri huilaamaan missään välissä. Muuten treenit on jaksotettu fiksusti niin, että harjoitellaan 20min + 20min ja välissä on 5 minuutin "pakkotauko" jonka aikana voi vaikka käydä pihalla nollaamassa. Toki meitä on kehoitettu noiden treenijaksojenkin aikana huilaamaan koiran jaksamisen mukaan, mitä kovasti yritin myös Huldalle tuloksettomasti kertoa. :D Sain sen sentään pari kertaa leikkimään, mutta muuten ei neidille paljon huilailut kelvanneet.Armas

Armas on kokenut kutakuinkin "ihmeparantmisen" kortisonipistoksen myötä, eikä oikeastaan onnu enää lainkaan. Oikeastaan ontuminen loppui hyvin nopeasti kortisonipistoksen jälkeen. Ihmeparantuminen lainausmerkeissä siksi, että vaikka kortisoni vie kivut ja oireet, niin levossa pitää olla silti riittävän pitkään, joka tarkoittaa vähintään 4-6 viikkoa. Sen jälkeen sitten aloitetaan liikkuminen varovasti ja pikkuhiljaa.


Ei kommentteja: