sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Raskaita aikoja II

"No nyt se ei sitten kuse!" muodostui huolenaiheeksi iltaa kohden. Yritti pissata, mutta useimmiten aikeet jäi vähän puolitiehen ja tilalle tuli vinku. Illan aikana onnistuttiin pari lirua saamaan aikaan. Se ei tokkuroissaan ollut juonut ihan niin paljoa kuin kortisonin kanssa viimeaikoina muuten. Kuitenkin huolestuin yrityksestä pissata ilman tulosta. Soitto illalla Vethaussiin ja taas Mazda tienpäälle. Kaksi kertaa päivässä eläinkorjaamolla on uusi ennätys.

Ruu ultrattiin ja virtsarakossa ei ollut mitenkään erityisen paljoa pissaa, mutta eturauhanen oli tulehtuneena suurentunut ja painoi vähän virtsaputkea. Ruu katetroitiin ja virtsaputkessa ei tuntunut tukoksia joskin eturauhasen kohdalla oli vähän ahdasta. Saatiin kuitenkin pissat ulos Ruusta, eikä sitä nyt kovin paljoa tullut mutta eläinlääkäri oli sitä mieltä että tein oikein lähtiessäni uudelleen tarkastukseen oireiden perusteella.

Ell totesi sitten että pissaamisen tarpeen tuntu tulee tulehduksen aiheuttamana, ja kun eturauhanen vielä kaupanpäälle painaa virtsaputkea ja koko koira on opioidilääkityksestä ihan pöllyissä ja pissaaminen voi vielä sattua niin soppa on valmis. Mitään viitteitä virtsakiviinkään ei kuitenkaan ollut.

Lisää mahansuojalääkkeitä suurennetun Pepcid annoksen muodossa sekä kertaluontoisesti Antepsin suuhun ja sitten kortisonista huolimatta piikkinä tulehduskipulääkettä. Lisäksi saatiin virtsaputkea rentouttava lääke (Dibenzyran) pariksi päiväksi helpottamaan pissaamista.

Pepcidin annosta nyt vähän nostettiin suojaamaan mahaa huiman lääkityksen takia, mutta tulehduskipulääkettä ei nyt kuitenkaan uskalla silti enempää antaa. Ruu vinkuu, pihisee ja ulvookin vähän, mutta tohtori sanoi sen johtuvan osin opioidilääkkeestä, ja osin siitä että antibiootti ei vielä ole ehtinyt tehota joten kipuja voi jonkun verran olla. Pissaamisen pitäisi helpottua aamupäivään mennessä. Ruu nukkui muutaman tunnin rauhallisena ja sitten se herätti minut klo 4.00 ulos. Pienet pissat tuli!

Ei kommentteja: