torstai 31. toukokuuta 2012

Anaplasmoosi

Ruu kävi edellispäivänä kontrollissa. Veriarvot olivat vihdoinkin normaalit ja koska Doximycin on auttanut niin nopeasti ja huomattavan hyvin, niin on kokolailla tödennäkösitä että sairaus olisi punkin aiheuttamaa. Punkkisairauksista oireet sopivat parhaiten anaplasmoosiin, vaikka se melko harvinainen sairaus onkin.

Nyt aletaan purkaa kortisoni- ja imurel lääkitystä, kontrolli taas ensiviikolla. Jos kyse on punkkisairaudesta, ei veriarvojen pitäisi enää huonontua vaikka muu lääkitys puretaan pois. Ainakin Ruu on mennyt edelleen parempaan suuntaan, jaksoi eilen aamullakin meidän normaalin vajaan kilometrin aamu"lenkin" jota ei olekkaan kertaakaan tässä sairastelun aikana jaksanut kulkea. Lisäksi käytiin eilen Ellillä ja Ruu sai takapihan metsänreunassa hetken olla vapaana Roope-villakoiran kanssa ja voi miten onnellinen ilme taas Ruulle saatiin aikaan!

Listaan tähän vielä oireet joita Ruulla on ollut, jos niistä olisi apua jollekkin muulle mystisen taudin selvittämisessä. Kaikistahan ei voi tietää onko pitkän sairastelun tulosta, vai jostakin lääkkeestä johtuvaa, mutta ainakin nyt nämä oireet ovat Doximycinillä kadonneet:

Trombosytopenia (verihiutalekato)
Anemia
Laihtuminen (vaikka on syönyt)
Väsymys (pahimmillaan jaksoi 50-100m raahustaa)
Liikkumishaluttomuus (jumittaa, istuu, makaa)
Hengitysvaikeudet (pinnallinen, nopea, pumppaava hengitys. Läähättely)
Tasapainohäiriöt (huojuminen, kompastelu, jopa kaatuminen)
Tuskaisuus
Ajoittain pientä lämpöilyä

Lisäksi oireita voivat olla runsas juominen ja virtsaaminen, mutta niitä en osaa arvioida koska kortisoni mitä todennäköisimmin on aiheuttanut samaa. Muitakin oireita toki voi olla, mutta tässä ne mitä meiltä löytyi.

Ei kommentteja: