keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Lääkärissä ramppaamista

Sanattomaksi vetää. Ruuta on jo lukuisia kertoja tutkittu ja verihiutaleetkin lähti jo hyvin nousuun. Eilen alkoi kuitenkin aamulla lämpöillä (39) mutta meni iltapäivään mennessä ohi. Tänään sama homma, mutta lisäksi olisi mieluusti pistänyt pissatusulkoilulla pihalle makuulleen. ja muutenkin olemus oli hyvin flegmaattinen.

Lähdettiin lääkäriin, taas. Paikka oli sama, mutta lääkäri eri kuin kumpikaan kahdesta Ruuta aiemmin hoitaneesta. Tämä lääkäri kiinnitti heti huomiota pinnalliseen ja tiheään hengitykseen siitä huolimatta että Ruu oli aivan rauhallinen. Lisäksi verihiutaleet ovat romahtaneet 63 ja niin alhaiset ne eivät vielä kertaakaan ole olleet. Lämpöä ei klinkalla enää ollut, mutta epämääräinen ajoittainen lämpöily kertookin tulehduksista. Pissanäyte otettiin myös ja eturauhasen tulehdus ei ole lähtenyt parantumaan. Keuhkojen hengitysäänet olivat voimistuneet. Eli taas mättää kaikki, mikä nyt vaan mättää voi.

Ruu sai Tardak-pistoksen eturauhasta varten, mutta lääkäri suositteli harkitsemaan kastraatiota. Lisäksi viikon päästä tehdään keuhkotähystys jotta saadaan joku tolkku näihin vaivoihin. Lääkärin mielestä verihiutaleet eivät nyt ole se varsinainen ongelma, vaan nimenomaan seuraus. Kortisni puolitetaan veriarvoista huolimatta, sillä nyt suurin ongelma on Ruun nähtävästi olematon vastustuskyky ja se yhdistettynä kortisoniin Ruun elimistö ei nyt kykene parantamaan itseään. Edelleenkään ei kuulemma ole mitään syytä epäillä mitään perinnöllistä tms.

Eturauhaseen vaikuttavaa antibioottia jatketaan. Lisäksi Tramalia tarvittaessa ja kortisonin annos siis puolitettiin. Mahansuojalääkkeet on vaihdettu tehokkaampiin, nyt käytössä Antepsin + Nexium.

Ei kommentteja: