lauantai 19. toukokuuta 2012

Hajanaisia ajatuksenpätkiä

Paljon on päässä pyörinyt mietteitä ja google laulaa taukoamatta. Tässä maallikon "diagnoosi" yhdistelemällä tiedonmuruja hoitaneilta eläinlääkäreiltä, koirafoorumeilta sekä googlettelemalla asiaa koira- ja ihmissairauksista. Toisinsanoen pelkkää arvailua, mutta oma tarve asian ymmärtämiseksi on nyt aika suuri - se auttaa jaksamaan.

Kastraatio hoitais eturauhasongelman, pernan poisto estäis verihiutaleita tuhoutumasta ja luuydinnäyte olis varmistus sille että hiutaleita muodostuu normaalisti. Nämä tutkimukset kertois sitten jo paljon mistä homma johtuu. Alkaa mun mielestä kuulostaan immunologiselta trombosytopenialta (ITP). Sen voi laukasta just nimenomaan tulehdukset, ja keuhkotulehdus on kai niistäkin melko yleinen aiheuttaja. Sehän Ruulla oli. Käsittääkseni kun tommoinen tulehdus on aiheuttajana, niin silloin sairaus ei aina välttämättä olisi perinnöllinen (näin googlettelulla ymmärsin).

Uskon että verihiutaleita kumminkin muodostuu, koska arvot lähti jo kertaalleen hyvin nousuun. Eli syy ei olis siellä luuytimessä. Ruun uusi lääke (Imurel) on semmoinen, että jos syy on se että perna niitä hiutaleita poistelee liian innokkaasti, niin pitäisi auttaa. Jos syy on siellä luuytimessä, niin lääke itseasiassa pahentaa tilannetta. Tai näin ainakin useimmissa tapauksissa pakkausselosteen mukaan. Ja nyt aamulla ainakin Ruu on ollut vähän paremman oloinen.

Ei kommentteja: