keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Taas uusi lääke

Aamu ei alkanut kovin kaksisesti. Ruu kaatui ihan tasaisella pää edellä asfalttiin! Näytti siltä kuin sen olisi vain etujalat lähteneet alta. Päätin varmuuden vuoksi siirtää huomisen kontrolliajan jo tälle päivälle. Muutenkin Ruu oli taas väsyneempi ja halusi auton viereen nukkumaan kun ei olisi jaksanut hypätä kyytiin.

Suunnitelmat muuttuivat taas. Toistaiseksi ei leikellä vaan yritetään vielä metsästää vaivaa verikokein ja kokeilla lääkitystä. Koska punkkivälitteiset taudit eivät aina näy verikokeissa, aloitettiin varmuudeksi Doximycin (150mg, 2tbl kerran päivässä) antibiootti ja katsellaan miten lähtee vaikuttamaan vointiin.

Lisäksi Saksaan lähti tutkittavaksi verinäyte myasthenia gravis lihassairauden takia. Oireista sopivat ainakin väsymys, eli Ruu ei jaksa ulkoilla juuri lainkaan. Alkuun jaksaa 100m jolkottaa, mutta sitten jaksaakin enää vain kävellä (voi johtua myös pitkään kestäneestä sairastelusta). Lisäksi tuommoinen lihasheikkous voisi aiheuttaa tasapainohäiriöitä ainakin jossain määrin. Lisäksi syömiseen ja juomiseen liittyvä köhinä voi johtua tästä samoin kuin muuttunut ääni ja hengitysvaikeudet. Ollaankin ihmetelty kun Ruu kuulostaa haukkuessaan siltä kuin olisi ääni käheänä, mutta ollaan ajateltu sen johtuvan siitä kun ei ole kipeänä paljoa haukkunut, niin on vaan käynnistysvaikeuksia (ja voihan se sitä ollakkin). Sairaus siis voi vaikuttaa myös nielemiseen ja hengittämiseen käytettäviin lihaksiin surkastuttavasti.

Hyviäkin uutisia kuitenkin saatiin. Verihiutaleet ovat vastanneet hyvin Prednison 20mg + Imurel 50mg hoitoon. Hiutaleet on nyt korkeammalla kuin vielä kertaakaan hoidon alettua, 147! Nyt siis viikon verran ainakin tässä kokeillaan uutta lääkitystä ja odotellaan verikokeen tuloksia Saksasta. Sitten suunnitellaan jatkoa.

Ei kommentteja: