maanantai 11. kesäkuuta 2012

Veriarvokontrolli

Tänään piipahdettiin taas Vethaussissa kontrollikäynnin merkeissä. Verihiutaleet ja punasolut on edelleen hyvällä mallilla vaikka kortisoni loppui tänään. Lääkäri halusi kuitenkin pitkän kortisonikuurin takia katsoa myös maksa-arvot, ja ne olivatkin kohonneet. (Katsottu viimeksi useampi viikko sitten, silloin ei vikaa). Seuraava kontrolli onkin sitten noin viikon päästä, koska maksa-arvojen pitäisi alkaa palautumaan kun kortisonia ei enää anneta. Valkosolut olivat sitten taas alhaiset. Sekin kai voi johtua kortisonista.

Doximyciniä jatketaan vielä neljäskin viikko varmuuden vuoksi, vaikka kaikki epämääräiset oireet ovatkin poistuneet. On tässä kuitenkin niin kauan tämän asian kanssa painittu, että parempi ottaa varman päälle. Normaalistikin kuurin pituus anaplasmoosissa on 3-4 viikkoa.

Mitä tulee Ruun saamiin vammoihin tappelussa sakemannin kanssa, niin niiden pitäisi ihan hyvin parantua ajan kanssa. Selästä (tarkemmin rintarangan alueelta) ei löytynyt mitään rangan aristusta, joten jonkun osuman siis vain saanut selkälihaksiin.

Koska Ruu on muutenkin jo klippailtu kaikenmaailman verinäytteenotto- ja puremajäljenhoitoaukkoja täyteen, päätin epätoivoisesti vähän keventää sen turkkia Wellun hiustenajelukoneella. Mahan alus oli jo osittain ajeltu eturauhasultran takia, joten jatkoin sieltä etujalkojen väliä kohden turkin lyhentämistä. Etujalkojen välistä kaulan etupuolelta myös lyhensin karvaa, ja toisesta rintalihaksesta paljastuikin mustelma/ruhje. Sinne se sakemannin toinen kulmahammas mennyt on...

Ei se nyt järin nätti ole, mutta halusin vähän nähdä tuon rintamuksen tilannetta kun tuntui että sakemanni pääsi sinne aika hyvin kuitenkin rouhaisemaan. Ei sieltä mitään isompaa onneksi löytynyt ja olokin saattaa olla nyt aavistuksen viileämpi. :)

Vihdoin selvisi kuka pentusista muuttaa meille, ja se on Oiva-rämäpää: Taikarummun Erikoinen Ihme! :)

Ei kommentteja: