keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

Ruokaa ja urheilua

Tänään käytiin täydentämässä koirien pakastinta. Mukaan tarttui broileria, sikaa, nautaa, lammasta, hevosta ja peuraa. Pakastin on taas sopivan täynnä monipuolista evästä. Tänään syötiin sydäntä, siipiä ja kananmunaa huomiseksi on sulamassa häränhännät.

Tuuppasin koirille tänään myös matolääkkeet. Ensimmäistä kertaa valitsin Canex-tahnan, ja ihan äkkiä en taida toiste kokeilla. Oli siinä koirilla irvistelemistä kun sitä mönjää oli suu täynnä. Ruu kiltisti mupelsi kaiken mönjän alas, mutta Otto sylki sitä lattialle ja näytti siltä kun aikoisi oksentaa pelkästä mausta. Lopulta Ruun matolääke oli Ruun mahassa missä pitääkin, mutta Oton matolääkettä oli lattialla, pöydällä, mun housuissa ja käsissä ja Oton korvassa ja poskessa. Eikä se edes pyristellyt vastaan. Siinä se seisoi ihan kiltisti, mitä nyt sylki mönjää lattialle. Mutta eipä käy syyttäminen, niin minäkin olisin tehnyt. :)


Pitkästä aikaa käytiin myös pidemmällä hihnalenkillä koko komppanja. Pidemmät lenkit hoituvat yleensä joko vapaana, tai niin että minulla on vain yksi koira kerrallaan mukana. Yllätyin kun koirat kulkivatkin kerrankin ihan nätisti. Yhdellä pätkällä Ruuta kyllä kiinnosti hajut ja sitä piti oikein komentaa lussuttamasta pissoja kun se olisi niihin vain jumittunut. Viihdyttiinkin lenkillä kokonaista tunti ja vartti, ja hikihän siinä tuli kun oikein reippaasti marssi menemään.
Kun koirat ovat vapaana, niin tunti ei tunnu missään kun voi itse maleksia miten tahtoo. Pitääkin varmaan harrastaa useammin noita hihnalenkkejä jos omakin kunto vähän kohentuisi. Vaikka eipä tuo tallihommien tekeminenkään sieltä kevyimmästä päästä ole. Hyötyliikuntaa parhaimmillaan. Loppulenkistä pysähdyttiin yhdelle nurmelle puuhaamaan namien etsintää ja rauhoittumaan.

Kotona tutkailin koirien vitamiinitarpeita ja eri vitamiinivalmisteita ja vitamiinien luonnollisia lähteitä. Hevosten vitamiinit ovat halpoja, mutta niissä on xylitolia. Tutkimusten jälkeen lopputulos oli (taas kerran) se, että monipuolisesta ruuasta tulee tarpeeksi vitamiineja. Jos jotakin lisäravinnekuuria välillä tarvitsee, niin citro-oska toimii siihen hyvin. Sitä meneekin välillä kuurina, viikko silloin ja toinen tällöin. Samoin C-vitamiinia syöttelen kuuriluontoisesti jos koirien stressitasot ovat nousseet sairastelun tai jonkin muun stressaavan asian yhteydessä. Valkosipulin kanssa vähän sama homma, joskin sitä menee Ceetä useammin. Valkosipulia ostettiinkin tänään uusi pönikkä Agrimarketista.

Koirat söivät ja saivat sen jälkeen normaaliin tapaansa laumasuhteiden vahvistamis -hepulit ja -leikit. :)


Ei kommentteja: