tiistai 29. heinäkuuta 2008

Ruoka vaihtoon

Ruu on nyt eilisestä asti syönyt RC Intestinal nappuloita. Ruu on taas reipas oma itsensä, joten eilen päästiin jo vähän pellolle vapaana kirmailemaan Rekun ja Oton kanssa. Tai ei tuo nyt niin järin sairas ole ollutkaan, mutta eipä sitä ole kiva vatsa vähän kipeänä helteellä riekkua menemään. Uudet nappulat ovat vaan ihan järkyttävän hintaisia: 7,5kg pussi maksaa 52,50€. Toisaalta asiaa kun alkaa suhteuttamaan, niin ei tuolla saa edes yhtä baari-iltaa juomineen, mahdollisesti takseineen ja kebabbikäynteineen. Ja minä kun en juurikaan baareissa käy tai muutenkaan juo, niin muutenkin mielummin tuhlaan tuon rahan koiriin. Toisekseen tuota nappulaa ei ole tarkoitus syöttää loppuelämää, vaan seuraavat pari-kolme kuukautta. Sitten jos kaikki on sujunut hyvin yritetään siirtoa Joseran SensiPlussaan.
Ottoa olen nyt myös siirtänyt enemmän sekaruokintaan. Tällä hetkellä sille on mennyt Joseran Festival nappuloita, riisi-jauhelihaa ja raakaa lihaa.

Eilen ulkoillessa oli taas ihanaa seurata koirien puuhasteluja. Ruu juoksenteli Rekun kanssa ja yksinään vain juoksemisen ilosta. Koko porokoiran naama nauraen ja silmät loistaen se kirmaili ympäriinsä. Otto taasen pääsi lempihommiinsa pellon laidalla: Myyräjahtiin! Myyriä ei (onneksi) saaliiksi saatu, mutta onnellinen oli musta luppakorva joka nenä mullasta ruskeana tuli hakemaan hyvin suoritetusta saalistusretkestä herkkuja palkaksi.

Illalla käytiin Jarilla ja Millalla kylässä. Aluksi Otto tonki roskakoria, paperinkeräyskassia, tiputti tukiaseman ja kiipesi sohvalle. Ruu seurasi perässä ja otti kai oppia siitä miten kylässä saa ajan kulumaan. Kun joka nurkka oli tarkoin tutkittu oli hyvä käydä lattialle köllöttelemään ja nautiskelemaan rapsutuksista.

Kotimatkalla piipahdettiin Ruskoon pellolle pissattamaan koirat. Pelto on villiintynyt kasvamaan heinää ja rikkakasveja, mutta Ruu sai hirmuiset hepulit taas vaan liikunnan riemusta. Siellä se loikki kasvien seassa. "Heinää, ei nää, heinää, ei nää...".

Ei kommentteja: