keskiviikko 30. heinäkuuta 2008

Puuhastelua

Ruu löysi aamulenkillä tennispallon. Ja se piti tietenkin itse saada häntä pystyssä ylpeänä kantaa kotiin. Pallo on ollut niin hieno että sillä on leikitty useaan otteeseen pitkin päivää.

Otto puolestaan kävi treffaamassa Dina-pentua Vormistossa. Pentu oli välillä vähän yäk-juttu Oton mielestä. Kuitenkin Otto oli salaa ylpeä kun häntä palvottiin, seurattiin ja hänestä otettiin mallia. ;) Merjalla oli mukana tee-se-itse agilityesteitä ja Otolla oli hupia puuhata juttuja. Lasten leikkitunneli käy hyvin putkesta, hulahulavanne sopii renkaaksi ja rimat ja partispurkit pieniksi esteiksi.

Esteet olivat vähän kapeita ja matalia ja kun Otto innoissaan tarkkaili mua ja mun ohjausta niin aina ei osuttu esteelle. Kuitenkin suunnilleen esteen kohdalla "hyppää! hyppää!" innostamisen avulla Otto hyppäsi. Onko se nyt niin justiinsa jos ei ihan este osunut kohdalle? No ei, hauskaa oli kuitenkin!

Treffailun lopuksi mentiin tietenkin takaisin autolle. Laitoin Oton autoon takapenkille ja namikassin etupenkille ja unohdin tarkistaa onko namikassi kiinni... No ei ollut. Sillävälin kun vaihdoin muutaman sanan Merjan kanssa oli Otto kutakuinkin tyhjentänyt kassin. Sinne meni loput lihapullat ja varmaan desin verran Orijen nappulaa jota meillä on nameina myös. Asiaa ei yhtään auta se että Otto on lihonut. Iltaruoka olikin sitten julmasti vain vajaan desin.

Miten vähän tuolle koiralle voi antaa ruokaa? Raakaruokaa meni päivässä noin 300g ja nyt nappulaa päivässä 3dl kahteen ruokintaan jaettuna. Paljoa vähemmästä määrästä ei voi (?) saada kaikkia tarvittavia vitamiineja ja hiveniä yms. Porkkanaraasteen tai muun vastaavan lisääminen ruokaan saa annokset "isommiksi" ja mahaan täytettä, mutta se ei poista sitä ongelmaa että edelleen siitä ruuasta ei tule tarpeeksi vitskuja, hiveniä, kalkkia yms. Ei auta muu kuin liikuntaa lisätä kunhan helteet helpottaa sen verran että ilman lämpöhalvausta pääsee kunnon lenkkejä. Minä olen harvoin hereillä niin myöhään että on tarpeeksi viileää.

Ei kommentteja: