sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Missikehistä jäljestyspuuhiin

Taas on viikonloppuna harrastettu kaikenlaista. Lauantaina suunnattiin match show'hun, kun sellainen tuossa naapurikylällä järjestettiin. Ihan mukava käydä kannatuksen vuoksi, kun kerrankin täällä päin on jotain järjestetty. Isoja aikuisia koiria oli noin 20, ja kaikkiaan mätsärissä oli järjestäjän mukaan ollut noin viitisenkymmentä koiraa. Hulda oli isojen aikuisten PUN 1, ja vielä kaiken lisäksi Best In Show 1. Hieno Hulda! Vaikka kyse olikin vain mätsäristä, niin tokihan tuollainen menestys lämmittää mieltä, varsinkin kun tuomarit niin kovasti kehuivat Huldan kaunista ja vaivattoman näköistä liikkumista.


BIS 1

Tänään oltiin sitten vuorostaan jäljestyspuuhissa. Tähän asti on menty oikeastaan niiden ohjeiden pohjalta, mitä on saatu kaverilta puhelimessa ja facebookin chatissa. Onneksi tänään, kun saatiin sitten kaveri paikan päälle meitä opettamaan, näytti kaikki sujuvan oikein mallikkaasti. Homma kun on ollut kuitenkin pitkälti senkin varassa, miten olen kuvaillut Huldan jäljestävän, ja saanut sitten ohjeita sen pohjalta.

Tänään tehtiin ensin jälki, jossa oli yksi kulma ja lopussa esine. Nameja oli edelleen lähes jokaisessa jalanjäljessä, yksittäisin jälkien ollessa ilman. Hulda teki jäljen tarkasti ja ilmaisi lopussa oleen esineen tasoonsa nähden hyvin. Toinen jälki oli vähintäänkin yhtä pitkä (100 m, ihan kamalan vaikea arvioida) ellei jopa vähän pidempi, ja siinä oli yksi esine jäljellä ja yksi lopussa, sekä yksi käännös. Nameja oli vähän harvemmassa ja ilman namia olevia jälkiä oli kahta peräkkäin, sekä myös yksittäisiä. Ensimmäinen ilmaisu ei ollut niin toimiva. Hulda ei mennyt maahan itsenäisesti, ja sitten kun meni, se ei pysynyt siellä kovinkaan hyvin. Pyysin sen sitten uudelleen maahan ja päästiin jatkamaan jälkeä. Lopussa olevalle esineelle Hulda sitä vastoin teki aivan todella hienon ilmaisun!

Kyllä siitä kovaa vauhtia on ihan kelpo jälkikoira tulossa! :)

Ei kommentteja: