lauantai 15. heinäkuuta 2017

Jäljellä

Se alkaa kovasti näyttää siltä, että meillä alkaa Huldan kanssa olla kolme lajia treenattavien listalla. Tokoa ja agilitya on tässä jo tovi puuhattu, mutta kokeilin sitten huvikseni tuossa viikko takaperin FH-jälkeä. Sillain tietenkin alkuopetuksessa oikoen, kun enhän mää tätä ala tekemään... Kunhan kokeilen aivojumpaksi koiralle. Nyt on sitten taidettu ajaa viikon sisään viisi jälkeä, sillä osoittautui että Hulda omaa lahjoja jäljestyksen saralla.

Lisäksi tiheään jäljentekoon on ollut osittain syypäänä Huldan juoksut ja niiden takia kipuilu. Varmistin meidän eläinlääkäriltä, että on ihan ok kokeilla sille kipulääkettä, kun se oli jo niin vaisu, että mun oli vaikea uskoa sen olevan "vain masentunut" juoksun takia. Pari tuntia kipulääkkeen antamisen jälkeen sohvalla surullisena murjottavasta prinsessasta tuli häntää heiluttava, leikkivä ja arkeen osallistuva oma itsensä. Olkoonkin, että kipulääke auttaa niin hyvin, ettei Huldaa tunnu mikään ahdistavan, niin olen ottanut silti sen kanssa vähän iisimmin viime päivät.

Riesa kävi eilen kylässä.
Otuksien palloleikit.
Videolla näkyy eiliseltä Huldan 4. jälki. Ensimmäistä kertaa jäljen päähän laitettiin myös esine, ja opetellaan sen ilmaisemista tässä samalla. Huldan kanssa on nyt tehty aika paljon maahanmenoja, joten se tarjoaa sitä aika herkästi vähän joka paikkaan. Videolla siis en mitenkään pyydä sitä menemään maahan.

Alku on armotonta sähellystä kun ihan oma moka kun tulin siihen alkuun vähän miten sattui sunnutaikävelyltä vinosti. Sen räpellyksen jälkeen jälki jatkuikin sitten kokolailla hienosti loppuun asti. Jos siis ei kiinnosta katsella viittä minuuttia kun koira haistelee maata, niin alkua voi naureskella ja ihan lopusta löytyy se ilmaisu. ;)


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka pitkiä jälkiä olet Huldan kanssa tehnyt? Kuinka pitkin palkkavälein?

Vaikka en ole jälkiekspertti, mulla voisi olla antaa vinkkiä, millä Huldan saisi 'eteenpäin'. Laita nami "askeleen alle" ja astu uudelleen päälle. Videolta näyttäisi ainakin, että nami (mikä Huldan menoa on vienyt) on jälkesi vieressä, ei päällä.

Vonotus kirjoitti...

No me ollaan saatu ohjeita ihan jälkiexpertiltä, joten päästään sen turvin tässä hyvin harrastelemaan. :) Videon jälki oli n. 50-60 m pitkä. Nami on lähes jokaisen jalanjäljen kärjellä (päkiän-varpaiden kohdalla), satunnaisia askelia väleissä ilman palkkaa.