maanantai 13. maaliskuuta 2017

Huldan agitreenit

Eilen oltiin taas harrastelevien kausiryhmän treeneissä. Radalla oli kepit kokonaisuudessaan, sekä puomi kahteenkin otteeseen. Keppejä ei vielä osata lähimainkaan ja puomille en halunnut vielä ryhtyä kun on koko 2o2o laatikkotreeni ihan kesken. Sovelsin sitten jäljellä olevista esteistä Huldalle sopivamman harjoituksen. Joskin edelleen olen sitä mieltä, että himu vaikeita ratoja tällaiselle harrasteluryhmälle, jossa vain yksi koira osaa kaikki esteet sujuvasti, ja osa saa huudella yhden esteen jälkeen koiriaan ylipäätään luokseen kun niitä ei enää kiinnosta. Tuntuu, että Huldalta on alkanut vauhti kadota, kun niin usein on jotakin syherömäistä hirmupaljon vaikeita käännöksiä sisältäviä ratoja. Vaikka miten pilkkoisin niitä osiinkin, ei oikein mistään tahdo löytyä yhtäkään suoraviivaisen soljuvaa rataa, jossa päästäis vähän kohentamaan koiran itseluottamusta sykkyröiden jälkeen ja palkkaamaan vauhdista. Viisi kertaa vielä jäljellä. saattaapi olla etten ihan joka kerralle "pääse"...Eilen tein sitten kuvan mukaista radanpätkää. Esteet 3-8 oli radassa tuollaisenaan. Noiden 1 ja 2 esteiden jälkeen olisi lähdetty alkuperäisen suunnitelman mukaan niille puomille ja kepeille. Alussa Hulda oli niin innoissaan, etten ehtinyt saada sitä kertaakaan edes luokseni, vaan se hyppeli muuria noin viisi kertaa, ennenkuin malttoi tulla lähtöön istumaan. Rata muuten meni ihan suht kivasti, valssi, takaakierto, takaaleikkaus ja sylkkäri sujuivat itseasiassa tosi kivasti, mutta mitään hurjaa vauhtia tässä ei tokikaan ollut.

Toisella vuorolla tein pelkästään keppejä. Puolitin kepit ja käänsin vinokepeiksi. Hulda oli innoissaan ja tarjosi keppejä ennenkuin ehdin sille aina mitään sanoakaan. Ei enää paljoa puutu suorista kepeistä, ja tuntui erilaiset lähetyskulmatkin kepeille sujuvan hyvin.

Kolmannella vuorolla tein tuota radanpätkää sitten takaperin, sillä erotuksella, että esteelle nro 4 en tehnyt takaakiertoa. Näin radasta tuli vähän suoraviivaisempi. Mentiin 2 kertaa, ja vikalla kerralla Hulda otti hienon kiihdytyksen loppusuoralle (vaikkei kovin pitkä ollutkaan meidän loppusuora). Siihen oli hyvä lopettaa.

Torstaina olisi tarkoitus mennä itsenäisesti treenaamaan, ja ajattelin tehdä jotakin hyvin hyvin simppeliä pätkää, joissa saadaan mennä vauhti edellä. Vähän sellainen helpon putkirallin tapainen (mahdollisesti etupalkka) harjoitus varmaankin puoltaisi paikkaansa nyt kaikkien sykkyräratojen jälkeen.

Ei kommentteja: