lauantai 25. helmikuuta 2017

Huldan agiepikset

Tänään reissattiin kaverin ja koiriensa kanssa Saloon agiepiksiin. Huldalle mulla oli oikeastaan vain yksi tavoite: Keskittyimistä ensimmäisen radan alusta asti, vaikka paikka oli meille taas täysin uusi. Tämä tavoite täyttyi kirkkaasti. Itse möhlin ensimmäisen radan siihen astisen nollan viimeisellä esteellä sillä, että en kertakaikkiaan ohjannut koiraa sille (joo, joku aivopieru pääsi käymään), ja kun se ei ollut edes ihan täysin suorassa linjassa edellisen esteen kanssa, niin Hulda teki työtä käskettyä ja jätti sen hyppäämättä. Tokalta radalta sitten tuli se nollakin.


Möllihyppäri, rimat 45 cm.
Rata sinänsä oli helppo, mutta uudessa paikassa Hulda oli aavistuksen normaalia hitaampi kuin kotikentällä, ja musta tuntui ettei se olekaan yhtäkkiä niin estehakuinen ja irtoava kuin kotona, joten varmistelin esteitä ihan todella paljon kuljettamalla Huldaa ihan "perille asti" niille. Voi toki olla, että se vaati sen, tai sitten ei. Vauhtia ei kuitenkaan hirveästi ollut, joten mä ihan hyvin ehdin sen kanssa joka esteelle tälläkin tavalla.

Ongelmia tuotti lähinnä seiskan jälkeen saada Hulda poistumaan houkutelevalta hyppysuoralta. Mitään putkijarrua ei vielä osata, ja sitä eteenmenoa on niin kovin vahvistettu, että Hulda hetkellisesti pahoitti mielensä mun kiljumisesta ja näytti siltä, että aikoo jättää mut radalle yksin huutamaan. "Olisit aiemmin sanonut, pahvi", se tuumi. Laajan jolkottelukaaren jälkeen se päätti kuitenkin vielä olla mun matkassa ja pisti jälleen laukaksi. Hyvä tyttö!


1. rata 5vp. (Otin vikan esteen uudestaan,
puuttuu videolta.)


2. rata, 0 vp. 

Loppuviimein siis jäätiin paljon plussan puolelle: 1) Hulda keskittyi alusta asti vieraassa paikassa, 2) lähdöissä pysyi todella hyvin odottamassa, 3) tehtiin nollarata ja 4) sijoituskaan ei ollut pöllömpi 7., joka oli reilusti puolenvälin paremmalla puolella.

Petrattavaa jäi toki mun ohjaamiselle (kas kun ei yllätä) ja uusien asioiden opettelulle, sekä Huldalle kun saadaan lisää este- ja itsevarmuutta vieraissa paikoissa, niin vauhtikin todennäköisesti sieltä löytyy.


Homma hoidettu!

Ei kommentteja: