tiistai 11. marraskuuta 2008

Olohuonetokoa ja metsälenkki

Aamutoko
Ruulle ruokakupin äärellä istu-maahan-istu. Vinkuu ja on pinkeenä joskin hommat hoituu nanosekunnissa, ruoka on vaan niin hieno asia.

Metsälenkki

Rekun ja Paulan kanssa metsälenkillä. Tarkkoitus oli pitää Ottoa flexissä mutta se osoittauti mahdottomaksi liukkaalla kivisellä polulla kun koira on solmussa jokaisessa oksassa ja pajussa mikä polun reunalla on. Lisäksi ihan itsekseni kaaduinkin kun oli niin liukasta, että Otto sai olla irti. Ruukin kuitenkin huiteli kaukana Rekun perässä. Mutta niinhän se Otto taas vapaaksi päästyään meni missä sitä huvitti, joskin se ei karannut, mutta sais kutsusta tulla vikkelämmin luokse. Nyt se jäi vaan haistelemaan mitä huvitti. Loppulenkistä kun sain useamman minuutin sitä huutaa taas, niin laitoin sen vielä flexiin.

Olkkaritoko
Yritin tokoilla illalla, vaikka ottikin taas kaikki asiat päähän niin pirusti. Lisäksi se oli hankalaa kun molemmat koirat yrittivät päästä namijaolle ja Ruu tarjosi kaikki osaamansa temput ja Otto esitti oravaa. Otin Ruun sivulle. Se ei oikein pysynyt missään vaan pomppi vieterinä istu-maahan-istu-maahan. Sivulletulot vaativat myöskin namiohjausta, joskin Ruulla on joku haisu siitä että kun siihen sivullepäin pyrkii, niin se on hyvä juttu. Vielä kun saisi asennon tarkaksi ja oikein ja suoraan.

Huomasin myös että jos itse istun lattialla niin Ruu menee maate eikä enää osaa istu-käskyä. Se vaan makaa mun edessä ja tuijottaa mun käsiä, vaikka kun olen seisaallaan niin katse on naamaanpäin.

Jätin molemmat koirat vierekkäin paikallamakuuseen. Ensin puolitoista minuuttia ja vapautus. Väliin jotakin puuhastelua ja uusi paikallamakuu, nyt 2 minuuttia. Kerran käskin Ruun olla hiljaa kun se alkoi vinkumaan (ruuat oli laitettuna valmiiksi...). Taas hetki lepoa ja viimeinen paikallamakuu. Käskin koirat maahan ja menin ruokien luokse. Minuutin kohdalla sanoin uudelleen odota ja laskin kupit lattialle. Kaikkiaan viimeinen paikallamakuu kesti 3 minuuttia. Pari kertaa Ruu käänsi itseään vähän lonkalle makaamaan, mutta pysyi hyvin maassa. Vapautus ruokakupille.

Ei kommentteja: