sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Jälkeä ja muita puuhia

Perjantai

Hulda ajoi perjantaina ensimmäistä kertaa ikinä jonkun muun kuin minun tekemän jäljen. Askelia oli 300, kulmia 2 ja esineitä 3. Esineistä 2 oli Huldalle vieraita. Jäljen ajaminen ei käytännössä eronnut itse tallatusta jäljestä. Tyhjillä pätkillä Huldaa täytyy vähän aiempaa enemmän himmailla ettei kohnota niin kovin.

Reginalle jäljestysmotivaatiossa on tosiaan ollut vähän toivomisen varaa, joten kaveri tallasi lyhyen jäljen ja me Reginan kanssa seistiin kahden metrin päässä jäljen aloituspaikasta katselemassa. Koska jälkeä ei vanhetettu yhtään (eli muurahaiset ei ehdi ruuan kimmppuun) käytettiin siinä makkaraa. Nyt Reginaa kiinnosti jäljestäminen, sillä se oli kiinnostunut katsellessaan, että mitä tuo ihminen tuossa pellossa oikein tonkii.

Lauantai

Eilen huristeltiin Reginan kanssa Annen treeneihin, jossa tehtiin ihan kelvollista seuraamista ja tosi hienoa paikkamakuuta. Paikkamakuu tehtiin kokolailla tiiviinä rivinä (1-2m väleillä), mutta toki olin ihan Reginan edessä palkkailemassa sitä. Todella hyvin se silti makoili ihan vieraan koiran vieressä ja keskittyi minuun. Noutokapula sen sijaan oli eilen vähän tympeä, mutta pitää treenailla sitä kotona.

Sunnuntai

Tänään kävin Huldan kanssa jäljellä. Jälkeen mahtui 400 askelta, 4 kulmaa, 2 esinettä ja se oli 2 tuntia vanha. Jäljellä OLI kolme esinettä, mutta vaikka tiedän tarkalleen missä hukassa olevan esinen olisi pitänyt olla, se ei ollut siellä. Tarkistin kohdan ja koko jäljen useaan otteeseen. Ehkä joku ketti vei ja nyt leikkii sillä mielissään...Ensimmäistä esinettä Hulda ei ilmaissut ollenkaan. Se oli uusi ja erilainen paracord-esine, eikä Hulda mieltänyt sitä esineeksi vaikka sitä haisteli. Se mietti kyllä hetken, mutta olisi sitten jatkanut matkaa, joten autoin sitä ilmaisemaan. Pari kertaa on saatu kaverilta vaihtarina esine, ja ne Hulda on ilmaissut, mutta täman päivän paracord-esine oli hieman normaalia pienempi. Toinen esine olisi ollut tuolla 120 askeleen suoralla 30 askelta ennen kulmaa, mutta ei siis kuitenkaan ollut. Tulipahan pitkä siivu jäljestettävää ilman esineen suomaa taukoa. Ellei tauoksi sitten lasketa sitä, kun koira astuu kimalaisen päälle, säikähtää ja ponkaisee puoli metriä sivuun jäljeltä. Mutta jos jotain positiivista, niin siltikään Hulda ei hukannut jälkeä!

Regina sen sijaan kävi omalla kylällä järjestetyssä match show'ssa harjoittelemassa missitouhuja, ja oli isoissa pennuissa PUN 3.

Ei kommentteja: